T.C. Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş, Anayasa Değişikliği Halkoylamasına Yönelik Açıklamada Bulundu


  • Kayıt: 30.03.2017 08:17:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:02:03

T.C. Deventer Başkonsolosu  Zafer Ateş Anayasa Değişikliği Halkoylamasıyla  ilgili teknik bilgileri Hollanda’da halkın dergisi “Platform dergisine”değerlendirdi.

 

  Sayın Zafer Ateş,  16 Nisan  2017 tarihinde Türkiye’deki Anayasa Değişikliği Halkoylamasıyla ilgili Hollanda bağlamında önemli gördüğünüz duyurularınızı Platform dergimize değerlendirir misiniz?

 

1. Bilindiği üzere Anayasa değişikliği halkoylaması ülkemizde 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacaktır. Bu cümleden olarak, saygıdeğer vatandaşlarımıza Hollanda’da yapılacak oy verme işlemleri hakkında bazı önemli hususları açıklamak isterim.  Halkoylaması Hollanda’da 5-9 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, Deventer Başkonsolosluğumuzun seçim merkezi yine geçtiğimiz yıllarda kullanılan, Sport- en Belevingscentrum De Scheg’dir. (Adres: “Piet van Donkplein 1,7422 LW Deventer” ).

 

2. Rotterdam ve Amsterdam Başkonsolosluklarımızın seçim merkezlerine ilişkin bilgiler için anılan Başkonsolosluklarımızın websitesi ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

 

3. Gümrük kapılarında ise oylama verme işlemi 27 Mart Pazartesi günü başlayıp 16 Nisan Pazar günü sona erecektir.

 

4. Deventer dışından özel araçlarıyla oy kullanmak üzere gelecek vatandaşlarımız, A1 otobanının Deventer-Oost çıkışından ayrılıp, hemen otobanın kenarında vatandaşlarımız için tahsis edilen otoparka araçlarını park ederek, orada hazır bekleyen mekik otobüslerini kullanmak suretiyle seçim merkezimize ulaşabileceklerdir.

 

5. Önceki seçimlerden farklı olarak, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı  olmak koşuluyla,  vatandaşlarımız bağlı bulundukları temsilciliklerde ya da oy verme günlerinde diğer temsilciliklerde kurulan sandıklarda veya gümrük kapılarında oy kullanabileceklerdir. Yurtdışındaki tüm temsilciliklerimizde oy verme saatleri 09:00-21:00 olarak düzenlenmiştir ve dolayısıyla Deventer seçim merkezimizde de aynı şekilde 5-9 Nisan tarihlerinde 09:00-21:00 saatleri arasında oy kullanabileceklerdir. 

 

6. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın sözkonusu halkoylamasında oy kullanabilmeleri    için yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmaları gerekmektedir. Yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı, Yüksek Seçim Kurulu’nun aşağıda sunulan internet bağlantısından kontrol etmeniz mümkündür:

https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp 

 

7. Oy verme işlemlerine ilişkin olarak www.ysk.gov.tr, Başkonsolosluğumuz internet sayfası ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bilgi verilmeye devam edilecektir.

 

 Aynı zamanda sorularınızı Başkonsolosluğumuzun [email protected]  adresine iletebilirsiniz.

 

8. Vatandaşlarımızın oy kullanmaya gelirken, muhakkak surette T.C. kimlik numarası yazılı bir Türk kimlik belgesini beraberlerinde getirmeleri gerekmektedir.

 

9. Katılımın yüksek olacağı beklentisiyle, oy kullanacak vatandaşlarımızın mümkün mertebe  son güne kalmamalarını tavsiye ediyorum.

Deventer / Kasım Akdemir