Başkan olmak istiyorum


  • Kayıt: 25.02.2014 21:35:00 Güncelleme: 25.02.2014 21:36:00

Türkiye'de liseyi bitirdikten sonra Hollanda'ya geldi  ve yüksek öğrenimini Hollanda'da tamamladı. 22 yıl Rotterdam'ın çeşitli mahallelerinde sosyal danışmanlık yapan Baran'ın şu an kendine ait bir şirketi var. Türkiye'de iş yapmak isteyen Hollandalı firmalara danışmanlık yapıyor. Evli olan Zeki Baran, üç çocuk babası ve bir de torunu var.

Siyasete, 1998 yılında PvdA Sosyal Demokrat İşçi Partisi'ne üye olarak başlayan Baran, önce il  yöneticiliği, sonra İlçe yönetim kurulu başkan yardımcılığı, 2002 yılında Charlois İlçe belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği yaptı. 8 yıldır da Anakent belediye meclis üyeliği ve PvdA grup genel sekreterliği görevini icra etmektedir. 2010 ile 2013 yılları arasında DSDF'ye  3 yıl genel başkanılık da yapan Baran, önümüzdeki seçimlerde Rottérdam Charlois'ta liste başı olarak başkanlığa aday. 

 

Başkan olmak istiyorum
''Hollanda ''polder model'' dediğimiz çoğulcu katılımı dikkate alan bir demokrasi modeline sahiptir. Yani çoğunluğun değil çoğulculuğun modelidir. Hollanda'da siyaset zaman zaman kutuplaşsa da, yasalar yanlışlık yapılmasına izin vermez.
Benim seçimlerden beklentim; Charlois'ta seçimi kazanıp, orada oluşacak yönetime başkan olmaktır. Geçtiğimiz 8 yıl Anakent'te toplum yararına önemli çalışmalar yaptım. Şahsıma yapılan linç kampanyasına rağmen partim, 68 bin nüfuslu bir ilçeye beni  başkan adayı olarak gösterdi. Şimdi Charlois'ta ikamet eden tüm halkımızdan destek bekliyorum. Hollanda Türk toplumunu bana ve arakadaşlarıma destek olmaya çağırıyorum.
PvdA, Sosyal Demokrat İşçi Partisi listesinde Türk kökenlilere en fazla yer veren partidir. Baktığımız zaman şu an parlamentoda bulunan 6 Türk kökenli milletvekilinin 5'i bizim partiden. İlk Türk kökenli bakan da PvdA'dan çıkmıştır.

 

Oylarınızı kullanın!
Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. Bu hak, kolay alınmadı. Bu seçimde Hollanda vatandaşı olmayan ama beş yıldan fazla burada ikamet eden vatandaşlarımız da oy kullanma hakkına sahipler. Sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz: Oylarınızı kullanın! Kullanmadığınız takdirde, istemediğiniz kişiler göreve gelecektir!
Türklerin liste başı olması, Hollanda'da artık misafirliğimizin bittiğini göstermektedir. Ev sahibi olarak yönetime katkı sağlayacağımızın bir göstergesidir. Bu arkadaşlarımızın başarılı olmaları için Hollanda Türk Toplumuna büyük görev düşmektedir.
Sivil toplum örgütlerimiz, aday arkadaşlarımıza kendilerini anlatmaları için fırsat vermeli ve toplumumuzun seçim sandığına gitmeleri için elinden geleni yapmalıdır. Bu örgütler gönüllü insanlardan oluşmaktadır ve ellerinden geleni zaten yapıyorlar ama onlardan biraz daha gayret etmelerini rica ediyoruz.

 

Siyasette engelleme, etnik kökenden dolayı kaynaklanmıyor
Siyaset yapmak kolay bir iş değildir. O yoldaki rakipler tabi ki size engel olmak isteyeceklerdir. Bu engellemelerin insanların etnik kökeninden dolayı yapıldığını sanmıyorum. Parti içindeki rakiplerim beni engellemek istediler, üstelik iftira bile attılar ama bunu ben Türk olduğum için değil, onların sandalyesine talip olduğum için yaptılar. Yani engelemeler her zaman olacak. Biz, yılmadan yolumuza devam edeceğiz.

 

 

Savaş Büyük Tipi / Amsterdam