Köklü partilerden seçilebilecek çok sayıda Türk...


  • Kayıt: 14.03.2018 08:03:00 Güncelleme: 14.03.2018 17:36:00

Köklü partilerden seçilebilecek çok sayıda Türk kökenli siyasetci var

 

Rotterdam Charlois belediye başkan yardımcısı Zeki Baran ile seçimleri konuştuk.

 

Röportaj: Ebubekir  TURGUT

 

Kısa olarak sizi tanıyalım.

 

Zeki Baran,Halen Rotterdam Charlois belediye başkan yardımcılığı yürütmekteyim. Politikaya 1998 yılında Rotterdam il yöneticisi olarak başladım. Charlois 4 belediye meclis üyeliği ve gurupbaşkan vekilliği, 8 yıl ana kent belediye meclis üyeliği ve 4 yıldırda Charlois belediye başkan yardımcılığını yürütüyorum. Aslen Yozgatlıyım 37 yıldır Hollanda’da yaşamaktayım.

 

 

Listelerde sizi görmüyoruz.


Öncedende çeşitli vesilelerle belirttiğim gibi aktif siyasete işlerimden dolayı ara vermeye karar verdim. Hem siyaset hem ticaret yürümüyor! Önümüzdeki sene Türkiye’deki ve Hollanda’daki projelerimle uğraşmayı hedeflemekteyim.

 

Yerel seçimler yaklaştı.Çok sayıda göçmen kendileri kurdukları yerel partilerden yada Denk Partisi’nden aday oldular.Büyük partilerden bir kopuş söz konusu.Bu konuda birşey söylemek istermisiniz?

 

Yerel seçimlerde adayların kendi partilerini veya yerel partilerden aday olmaları kadar normal bir durum yok! Siyaset bir hizmet aracıdır aday olanlar nerede daha rahat hizmet edeceklerine inanıyorsa oradan aday olurlar. Ayrıca köklü partilerin içinde seçilecek yerlerde ve liste başlarında çok sayıda Türk kökenli siyasetci var.

 

  Başta Denk Partisi olmak üzere adaylara dikkat ettiğimizde oldukca genç ve dinamik.Geçmişte politik hayatımızı süsleyen adaylar tasviye edildi diye bilirmiyiz?

 

Ne güzel,  tabiki gençler ve tecrübeliler bir arada olacak. Biz 20 yıl önce bu işe başladığımızda genctik, şimdi 50 li yaşlardayım. Demekki gençlerin dikkatini çekebildik ve şimdi onlarda sorumluluk almak istiyor! Ama önce mücadele edip seçilebilmeleri lazım.

 

 Yerel seçimlere aday olan birçok politikacı,yapamayacağı kendi alanı içinde olmayan bir takım vaatlerde bulunduğunu görüyoruz.Yerel düzeyde seçilen bir politikacı neler yapa bilir?Birkaç örnek vermeniz mümkünmü?

 

Ben bahis konusu sorunla karşılaşmadım, yerel politikacının görevi toplumda gördüğü sorunu yerel mecliste dile getirmektir. Bunun dışında her hangi bir konuda söz verirseniz yerine getiremezsiniz ve zor durumda kalırsınız. Ama dediğim gibi ben böyle bir sorunla karşılaşmadım.