AMSTERDAM’DA HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ


  • Kayıt: 18.03.2018 17:22:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:09

Denk Partisi, Amsterdam 5.sıra adayı Numan YILMAZ:

AMSTERDAM’DA HALKIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

   

Röportaj: Ebubekir Turgut

 

Bu ayki konuğumuz, Denk Partisi 5.sıra Amsterdam adayı Numan YILMAZ.


Eğitimci olan politikacımız, son iki dönemdir öğrenciler tarafından yılın öğretmeni seçildi.


Numan Yılmaz’ı güclü bir şekilde belediye meclisinde görmek isteyenler isminin karşısını işaretlemesi yeterli. Gerçekleştirdiğimiz nefis röportajı beğenerek okuyacaksınız.

 

Numan Yılmaz Kimdir?

 


Doğma büyüme Amsterdam’da yaşıyorum, ama aslen Ankara Haymana’lıyım. Otuz yaşındayım ve yaklaşık 11 yıldır evliyim. iki kızım ve bir oğlum var. Yaklaşık 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Çeşitli seviyelerde ve okullarda oğretmenlik yapıp gençlerimize örnek olmaya ve yol göstermeye çalıştım. 

 

Şuan Zuidoost’ta ROC van Amsterdam’da çalışıyorum. Bunun yanı sıra çeşitli dernek ve teşkilatlarda gençlerimize tarih ve ahlak dersleri verdim. Öğretmenliğin dışında yıllardır Amsterdam’da farklı kuluplerde amatör bazda top koşturdum ve hala futbol oynuyorum. Ailemizin de 20 yıldır Il Delfino Blu adında bir pizzeria ları var Amsterdam-Osdorp mahallesinde. Kısacası baya aktif ve yoğun bir hayatım var ve toplumumuz için faydalı olmaya çalışıyorum.

 

Neden başka bir parti değilde Denk Partisi’ni tercih ettiniz?


Diğer partilere yıllarca oy verdik ama bizim verdiğimiz oylarla bizi dışladılar. Sadece seçimden seçime gördük bu insanları ve bizi hiçbir şekilde temsil etmediler veya edemediler. DENK Partisi Hollanda toplumunda sesi duyulmayan vatandaşların sesi oldu. Toplumun büyük bir kesiminin yaşadığı sıkıntıları ve problemleri dillendiriyor ve hakkını savunuyor. Diğer partiler ne yazık ki bunu yapmadı ve yapmayacakta. Listeye bir Türk, Faslı veya Surinam asıllı Hollandalı yı ekleyip o kesimlerin oyunu alan partileri hepimiz biliyoruz. Hala bu strateji yi uygulamaya çalışıyorlar ama insanlar uyandı artık. Zamanında oy verdiğimiz partiler bizim oylarımızla helal kesimi yasakladı, çocuklarımızı dışladı, camilerimize karşı çıktı ve köleliği savunan sistemin bir parçası haline geldi. DENK bu gidişata dur dedi ve kanayan yaraya parmak bastı. Duygularımıza tercüman olduğu için, sıkıntılarımızı dillendirdiği için ve gerçekten Hollanda’yı geliştirip, katkı sağlayacağına inandığım için DENK Partisini seçtim.

 

 

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, önümüzü açtı.

 

DENK’in hangi yönü sizi etkiledi?


Az önce de belirttiğim gibi DENK partisi sesi duyulmayan bir kesimin sesi oldu. Ben şahsen siyasetten umudu kesmiştim ki DENK partisi kuruldu. Hic bir parti beni gerçek anlamda temsil etmiyor. Artık kötünün iyisini mi seçsem yoksa geçersiz oy mu kullansam diye düşünüyordum. Ta ki DENK kurulana kadar. Özellikle parti programını okuduktan sonra ve Tunahan Kuzu ve Selçuk Özturk’ün açıklamalarını dinledikten sonra adeta rahatladım. Yıllardır çevreme anlatmaya çalıştığım duygularımı ve savunduğum doğruları bu iki insan televizyonlarda ve meclis te açık açık söylüyordu. Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk bizim önümüzü açtılar ve bende bu davanın bir parçası olmak istediğime karar verdim. Çok şükür yüzbinlerin sesi olduk ve olmaya da devam edeceğiz inşallah. Meclis te vekillerimizin mertliği ve cesurluğu bize güç veriyor. 

 

Yillarca toplumumuzun büyük bir kısmına ikinci sınıf insan muamelesi yaptılar ve hala yapıyorlar. Vekillerimiz ise buna karşı dimdik ayakta durarak bizleri savunması öz güvenimizi artırdı. Bizim de bu ülkenin vatandaşı olduğumuzu ve aynı haklara sahip olduğumuzu her fırsatta savunuyorlar. Bizlerde inşallah bu mertliği ve cesurluğu bütün belediye meclislerinde devam ettireceğiz.

 

Amsterdam’da evlerin fiyatı ateş pahası ve kiralık ev bulmak çok zor. Biz buna çözüm bulmak istiyoruz. 

 

 Amsterdam halkının ne gibi sorunları var? 


Amsterdam’da büyük bir ev sorunu var. Kiralık bir ev bulmak neredeyse imkansız ama ev satın almakta çok zor. Evlerin fiyatı ateş pahası oldu ve biz bu olaya dur demek istiyoruz. Amsterdam’da daha fazla kiralık ev yapılması gerekiyor ve belediye de bu konuda imkanları zorlamak mecburiyetinde. Ayrıca yatırımcıları da artık Amsterdam’dan uzak tutmak istiyoruz çünkü bu şehirde yaşayanların evini satın alıp fahiş fiyatlara kiraya veriyorlar. Sadece ev sıkıntımız yok aynı zamanda eğitimde de büyük problemlerimiz var. 

 

Tabi büyük şehirlerin sorunları saymakla bitmez ama özellikle taksici kardeşlerimizin de mecliste sesi olacağız inşallah. Belediye neredeyse her yıl kuralları değiştiriyor ve bu kuralları değiştirirken kesinlikle taksicileri dikkate  almıyorlar. Adeta dalga geçer gibi bu insanların ekmek parasıyla oynanıyor ve biz buna dur demek istiyoruz. 

 

Dar gelirli vatandaşlarımızı da mecliste savunacağımı belirtmek istiyorum. Çoğu insan devletten yardım alabilmek için fazla ama geçinebilmek için eksik maaş alıyor. Bu arada kalan insanların sesi duyulmuyor ve belediye nin bu insanlara daha fazla arka çıkması gerektiğini düşünüyorum. Bu dar gelirli vatandaşlarımız her ay sıkıntı yaşıyor ve geçim derdinden kendine ve çocuklarına vakit bulamıyor. 

 

 

Herkesin eşit haklara sahip olduğu bir Amsterdam istiyoruz.

 

Amacımız Amsterdam’ın daha yaşanılabilir bir şehir olması. Herkesin eşit haklara sahip olduğu bir Amsterdam istiyoruz. Bir havra veya bir kilise nasıl korunuyorsa bir cami de aynı şekilde korunsun. Mulakata giren bir Hollanda asıllı vatandaş ile Türk asıllı vatandaş aynı haklara sahip olsun. Herhangi bir terör sempatizanı grup bu şehirde yürüyüş yapıp ardından Amsterdam halkına saldırmasın. Vatandaşlarımız kendini bu şehirde güvenli hissetsin ve toplumun bir ferdi olduğunu, değer gördüğünü bilsin istiyoruz.

 

Denk Partisi Göçmenler partisi diye bilirmiyiz?


Amsterdam’ın yüzde 52 si göçmenlerden oluşan bir şehir. Ama DENK herkesin partisi. Bütün Hollanda liların ve bu ülkeyi evi gibi gören insanların partisi. Tabiki tabanımızın göçmen kökenli insanlarımızın oluşturduğunu kabul ediyoruz ve bununla gurur da duyuyoruz. Ama bizim parti programımız Hollanda ve Amsterdam’da yaşayan herkese hitap ediyor. 

 

Son iki yıldır öğrencilerim beni ‘’Yılın Ögretmeni’’ ödülüne layık gördü

 

Sizi başarılı bir eğitimci olarak tanıyoruz. Amsterdam’a nasıl bir hizmet yapmayı düşünüyorsunuz?


Teşekkur ederim, teveccühünüz. Elimden geldiği kadar gençlerimize yol göstermeye ve örnek olmaya çalışıyorum. Son iki yıldır öğrencilerim beni ‘’Yılın Ögretmeni’’ ödülüne layık gördü ve ben bunu doğru yolda olduğumun bir kanıtı olarak görüyorum. Öğrencilerimin yaşadığı sıkıntıları da belediye meclisine taşıyarak gidermek istiyorum.

 

Mesela MBO’ya giden öğrencilerimizin kitap ücretini düşürmek istiyoruz. Çünkü çoğu öğrenci bu ücreti ödemek te zorlanıyor. Okul ücretinin de düşmesi için parlemento da DENK olarak bunun mucadelesini vereceğiz. 

 

Tabi sadece öğrencilerimiz değil öğretmenlerimizin de durumunu göz ardı etmememiz gerekiyor. Büyük bir öğretmen eksiğimiz var ve bu Hollanda genelinde de gittikce artıyor. Buna dur demek için çalışmayan öğretmenlerimize yardımcı olmak istiyoruz. Mesela toplu taşımayı bedava yapmak istiyoruz ve kiralık veya satılık evlerde öncülük vermek istiyoruz. Aynı zamanda yardımcı öğretmenlerin artırılmasını istiyoruz, çünkü öğretmenlerin çoğu iş baskısına dayanamıyor. 

 

 Son yapılan seçimde Denk Partisi Amsterdam’da büyük başarı sağladı. Aynı başarıyı tekrar sağlaya bilecekmisiniz?


Allah’ın izniyle oylarımızı sadece egale etmek değil çoğaltmak istiyoruz. Son bir senede parlemento da yaptıklarımızı takip edenler zaten verilen oyların hakkını verdiğimizi görüyor. Bize destek olarak bu gücümüzü artırmamızı sağlayacaklarından eminim. Verilerin oyların hakkını verdiğimizi ve halkı hakkıyla temsil ettiğimizi biliyoruz, inşallah belediye de bunu devam ettireceğiz.

 

5.sıradayım ve saygı değer Amsterdamlıların tercihli oylarına ihtiyacım var.

 

Çok sayıda göçmen değişik partilerden seçimlere katılıyor. 5. sıradasınız. Zannedersem tercihli oylara ihtiyacınız var.


Inşallah en az 5 meclis üyesi çıkarmayı düşünüyoruz ve bunu başarabilmek için oylara ihtiyacımız var. Tabii halkın desteğini görmek beni memnun eder ve daha fazla çalışmam için beni motive eder. Bana destek olmak isteyenler DENK listesinde 5. numarada benim ismimi işaretlerse çok memnun olurum. Biz bu yola Allah rızası için çıktık ve toplumumuzun bu davada bizden desteklerini esirgememelerini istiyorum. Gerçekten her oya ihtiyacımız var, lütfen bu konuda hassas davransınlar. 

 

Seçildiğiniz takdirde neler yapmayı planlıyorsunuz?


Benim en büyük hedefim toplumumuzun sesi olmak. Sadece seçim öncesi değil ama özellikle seçim sonrasında görecekleri bir siyasetci olmayı hedefliyorum. Zaten diğer partilerden bizi ayıran toplumumuz içinden çıkan bireyler olmamız. Vatandaş ve siyasetin arasındaki mesafeleri kaldırmak istiyorum. Çoğu siyasetci halkın vekili olduğunu ve onu oraya getiren insanları unutuyor. Biz bunu değiştirerek özümüzü unutmadan halkla iç içe onların dert ve sıkıntılarına kulak vereceğiz. Burada doğup büyüyen veya bu ülkeye çalışarak katkı sağlayan insanları kimsenin dışlamaya hakkı yok. Biz ayrımcılığa ve haksızlığa karşı herzaman mücadele edeceğiz. Artık bizi seçim yapmaya zorlayamazlar bu prangalardan kurtulmak zorundayız. Hollandalı mısın Türk müsün sorularından bıktık. Müslümanlığımızla ve Türklüğümüzle gurur duyup, Hollanda’yı sevebildiğimizi kabullendireceğiz insallah.