“Herkese ve her keseye uygun konut inşa ediyoruz”


  • Kayıt: 24.06.2014 18:26:00 Güncelleme: 24.06.2014 18:26:00

Suat Altın İnşaat Yönetim Kurul Üyesi ve Genel Müdürü Sedat Kılınç: "Herkese ve her keseye uygun konut inşa ediyoruz"

 

"Eskiyi getir, yeniyi götür"

 

Multifestival Avrupa etkinliğine ana sponsor olarak katılan ve bu münasebetle Hollanda’da bulunan Suat Altın İnşaat Yönetim Kurul Üyesi ve Genel Müdürü Sedat Kılınç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirildik.

 

Yaptığı işi bilerek, severek yapan, düzgün bir kişiliğe sahip olan Sedat Kılınç, ‘herkese ve her keseye uygun ev’ sloganıyla çıktığı bu kutlu yolculukta insanlarımızı ‘ev’lendirmenin telaşında.

 

1960 sonrası Türkiye’den Avrupa’ya başlayan göç serüveni şimdi tersine doğru akıyor. Hollanda en çok göç veren ülkeler arasında. Geriye dönüşte bir eviniz olsun isterseniz, kaliteli, güvenilir, cazip fiyatlarla, uygun ödeme koşulları ve sizi rahatlatacak farklı kampanyalarla Anadolu’nun yükselen yıldızı Suat Altın İnşaat’a uğramanız yeterli olacaktır.

 

Sedat Kılınç’la, hem kendisini hem çalışmalarını hem de projelerini konuştuk. Hizmette kaliteyi ve ilişkilerde güveni önemseyen bu güzel insanla yapılan sohbetten hayli keyif alacağınızı ve istifade edeceğinizi umuyoruz…

 

Sedat Kılınç Kimdir?

 

34 yaşında, aslen Elazığlı ama doğma büyüme Kayseri-Gesili olan Sedat Kılınç, ilköğrenimini Gesi İlkokulunda, orta öğrenimini Fevzi Çakmak Lisesi’nde tamamladı. Erciyes Üniversitesi’nde 2 yıllık diplomasını aldıktan sonra Açık Öğretim Fakültesi’nden İşletme Bölümü’nü tamamlayarak mezun olan Kılınç, evli ve 3’ü erkek 1’i kız olmak üzere, 4 çocuk babasıdır.

 

Öncelikle söyleşimize firmanızı tanıyarak başlayalım?

 

Suat Altın İnşaat Yönetim Kurul Üyesi ve Genel Müdürüyüm. Firmamız 1970 yılında Yılmaz ALTIN tarafından Kuruldu ve Yap -Sat Konut inşaat imalatına başladı 1990 yılından itibaren ise Firmamız Yönetim Kurulu Başkanı Suat ALTIN tarafından Altın inşaat olarak faaliyetlerine devam etti.1990 yılından günümüze kadar yaklaşık 2.500 aileyi ev sahibi yaptı 2006 yılında Suat Altın İnş. Ltd. Şti. kurularak konut imalatında arge çalışmaları yaparak ve kurumsal alt yapıyı da hazırlayarak yeni vizyonda Kayseri de mimari, peyzaj ve sosyal yaşam alanları farklı ve zengin olan projeler üretmeye başladı. Proje üretirken dikkat ettiğimiz hususların başında statik açıdan sağlam, deprem yönetmeliğine uygun, lokasyon açısından özenle seçilmiş bölgelerde ve "Herkese ve Her keseye uygun" metrajlarda olması geliyor.

 

Şirketimiz 1970’li yıllarda kurulan bir şirketin devamı niteliğinde ve 44 yıldır yap-sat şeklinde faaliyet gösteriyor. Kayseri’nin farklı bölgelerinde yaklaşık 5 bin aileyi ev sahibi yaptık. 2014 yılı içerisinde hâlen inşaatı devam eden 2 bin 500 konutumuz var.

 

2014 yılında İstanbul, 2015 yılında da Ankara projemiz başlayacak. Bu projelerle aslında biz ulusal bir açılım yaptık. Türkiye’nin birçok bölgesinde konut projesi üretmeyi hedefliyoruz.

 

 

 

Kayseri’nin hangi bölgelerinde yürütülüyor bu çalışmalar?

 

Uğur Evler, İldem, Talas, Sümer, Yıldırım Beyazıt, Pervane, Yıldız Evler ve Belsim bölgelerinde inşaatlarımız başladı ve yapımı devam etmektedir.

 

Kimler hedef kitleniz, hizmetlerinizden herkes istifade edebilir mi, belli bir gruba mı hitap ediyorsunuz?

 

Bizde herkese ve her keseye uygun konut bulmak mümkün. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1’den oluşan konut seçeneklerimiz var. Kayseri"nin farklı bölgelerinde 80 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen konutlarımız mevcut.

 

ALTIN ismi kolay kazanılmaz, konut üretirken nelere dikkat ediyorsunuz?

 

Proje üretirken ve onu hayata geçirirken şunlara dikkat ediyoruz: Bir konut inşa ettiğimizde ‘biz kendimiz oturacağımız bir konutun nasıl olmasını isterdik, nelere ihtiyacımız oldurdu’ düşüncesiyle hareket ediyor ve projelerimizi öyle tasarlıyor, öyle uyguluyoruz.

 

O nedenle projelerimizin tamamında sosyal yaşam alanları var. Çocuklarımızın spor yapabilecekleri, yüzme havuzları, sauna, fitnes ve plates salonları, vitamin barları, Türk ve Fin hamamı gibi alanlarımız var.

 

Ayrıca projelerimizde mahal listesine de çok önem veriyoruz. Daire içerisinde birinci sınıf ve Türk Standartları Enstitüsü’ne uygun ürünler kullanıyoruz.

 

Bunların yanı sıra kullandığımız, ters tavan, gizli ışık, duvar kağıdı, gergi tavanları uygulamalarını detay olarak sayabiliriz. 2014 yılında üretmeye başladığımız bütün konutlarda ‘akıllı ev sistemi’ var.

 

 

 

Biraz açar mısınız, nedir akıllı ev sistemi?

 

Bu sistem, birçok kolaylığı da beraberinde getiriyor. Özellikle, güvenlik noktasında, hırsızlık, yangın, su ve gaz kaçağı alarmı gibi bir sistemle donatılıyor konutlar. Sadece alarm değil aynı zamanda bir kontrol sistemi var. Örneğin gaz kaçağı olduğu bir durumda, sistem gaz vanasını kapatarak olası bir faciayı önlemiş oluyor. Dairenizi uzaktan kontrol edebiliyor, cep telefonunuzla, akıllı ev sistemine bağlanarak evinizin ışıklarını

 

söndürebiliyorsunuz. Kamera sistemine göz atabiliyorsunuz. Bazılarında bu detayları artırıyor, bazılarında da tercihe bırakıyoruz.

 

Projelerde nasıl bir yol izliyorsunuz?

 

Projelerimizde de farklı bir yol izliyoruz. Projenin lansman aşamasında fiyatlar çok uygun oluyor. Proje başlangıcında konut satın alan bir müşterimiz, teslimatta satmak isterse yüzde 30’luk bir kâr elde etmiş oluyor. Bu da ciddi bir kazanç. Hiçbir sektörde olmayan bir kazanç. Müşterilerimize de böyle bir fırsat sunuyoruz.

 

Avrupa’ya açılmayı düşünüyor musunuz, yurtdışı temsilciliğiniz var mı?

 

Şimdilik gündemimizde yok ama, yaptığımız işin kalitesi Avrupa ile boy ölçüşecek cinsten. Bu anlamda bir yatırım ve proje olursa değerlendiririz. İlgilenen ve konut sahibi olmak isteyen insanlarımız temsilcilik yerine doğrudan bize ulaşabilirler.

 

Gurbetçi insanlarımız bugüne kadar sömürüldüler. Bir güven kaybı hâli yaşıyorlar. Geriye göç de artıyor, yani insanlarımız bir evi olsun istiyorlar. Bu güven duygusunuz SUAT ALTIN İnşaat olarak insanlarımıza nasıl veriyorsunuz? Yani, ‘güven’ inşaat sektöründe olmazsa olmazlardandır. Bu açıdan baktığımızda sizin firmanız ‘güven’ olgusunu nasıl değerlendiriyor?

 

 

 

Avrupa’da baş gösteren ekonomik krizin gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’ye yönelik yatırım düşüncelerini arttırdı ve Bizim içinde büyük avantaj oldu. Bunu elbette suiistimal edenler olacaktır. Ama "Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözü bizim şuaınki durumumuzu özetliyor.

 

Konut, insanların ailesi ile barındığı zamanının büyük kısmını içinde geçirdiği bir yaşam alanı. Biz konut imal ederken öncelikle bu konutlarda biz ikamet etsek nelere ihtiyaç duyacağımızı düşünerek, imalat yapıyoruz. Öncelikle depreme dayanıklı, statik açıdan güçlü, mimari açıdan özenli sosyal yaşam alanları zengin konutlar imal ediyoruz. Teslimat tarihlerine gösterdiğimiz hassasiyet bize hep referans oluyor. Güven olgusu ise bu hassasiyetlere bağlı olarak gelişiyor.

 

Şu anda Kayseri’nin en güvenilir inşaat firmalarından biriyiz. Yaptığımız işlere verdiğimiz önem, hassasiyet ve konut teslimlerinden sonraki müşterilerimizin memnuniyeti ve duası bizim için büyük önem arz ediyor. Satış sonrası yaptığımız hizmet ve verdiğimiz 2 yıllık garanti bize olan güvenin artmasına sebep oluyor diye düşünüyorum.

 

Firmamızın geleceğe yaptığı yatırımlar, ilerideki plan ve projeleriniz nelerdir? Geleceğe yapılan en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum. Firmamızın şuan Kayseri’de 1300 konutluk bir proje ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Öncelikle bu projede yenilenebilir enerji, ekolojik dengeye yatırım ve sosyal yaşam alanlarında bir çığır ve güvenlik açısından Türkiye’nin en iddialı projelerinden biri olduğunu düşünüyorum. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde de Suat Altın inşaat adını duyuracak ve insanımızı konut sahibi etmeye devam edecek.

 

Sık sık kampanyalarla hizmet alanınızı genişletiyorsunuz. Var mı yeni kampanyalar?

 

Peşin alımlarda yüzde 10 indirim, ev alana Umre seyahati hediye gibi çeşitli kampanyalarımız oldu.

 

Şimdi de ‘eskiyi getir, yeniyi götür!’ kampanyası başlattık. Bu kampanyaya göre; sahip olduğunuz ev, değeri nispetinde Suat Altın İnşaat'a veriliyor ve siz Suat Altın İnşaat'ın projelerinden bir daire seçiyorsunuz. Daireler arası fark ise uygun ödeme koşullarıyla ödeniyor.

 

 

 

Tarık Okan - ROTTERDAM