''Hayalleri olmayanın hedefi de olmaz!''

Edelstaal Group, 1981 yılında Turgut Torunoğulları tarafından Hollanda merkezli olarak kurulan bir aile şirketi. Bu şirkete ilk olarak pazarlamacı olarak giren Turgut Torunoğulları daha sonra müdür seviyesine yükseldi.


  • Kayıt: 05.07.2014 09:33:00 Güncelleme: 05.07.2014 09:34:00

Edelstaal Group, 1981 yılında Turgut Torunoğulları tarafından Hollanda merkezli olarak kurulan bir aile şirketi. Bu şirkete ilk olarak pazarlamacı olarak giren Turgut Torunoğulları daha sonra müdür seviyesine yükseldi. Şirketin o zamanki ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu satışa çıkarılan hissenin bir kısmını almaya karar veren Turgut Bey, borçlu olan şirketi devralıp ticari zekası ve cesareti ile bugünlere kadar getirdi.

 

Avrupa'da istikrarı yakalayan şirket, Türkiye'ye açılma kararı aldı. 1991 yılında Fethiye'den arazi alarak turizm işine girmeye karar veren aile, vermiş olduğu bu karar ışığında 1993 yılında ilk otellerini ''Orka Clup Hotel'' adı altında dikti. Ali Torunoğulları ve Yavuz Torunoğulları bu otelin işletmesini üstlendiler. Ailenin yaptığı araştırma sonucunda o bölgede büyük bir emlak açığı olduğu ortaya çıktı. Çizimini İsviçre'de yaptırdıkları villaları bu bölgede yaparak emlak sektöründe büyük başarı yakaladılar. Düzenli bir görev dağılımına giden ailede, ikinci nesilden yetişen Ercan Torunoğulları, Hollanda'da öğrenmiş olduğu pazarlama mesleğinde aynı sistemi oluşturarak emlak ve otellerin pazarlamasında Türkiye'de de başarıya ulaştı. Şirketin Avrupa ayağının başına Ertan ve Aykut Torunoğulları, İstanbul ve İzmit ayağının başına ise Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları getirildi.  Başarı sonrasında otel zincirleri kuran Edelstaal ailesi, şuan 5 otelin sahibi ve bölgenin en büyük inşaat şirketi.

 

Ertan Torunoğulları 1972 Kars doğumlu. Edelstaal Group'un yönetiminde görev alıyor ve şirketin ortağı. 1991 yılında Hollanda'ya geldi. Evli ve 3 çocuk babası.

 

''Avrupa'nın 12 ülkesinde varız''

 

''Hollanda'da olan şirketimiz bütün aile için bir üniversite görevi görmüştür. Buradan elde edilen tecrübe ile girdiğimiz bütün işlerde başarı yakaladık.
Şuan Avrupa'nın 12 ülkesinde hizmet vermekteyiz. Pazarlama şirketlerimizde bine yakın insan çalışmaktadır. 2014 yılı itibariyle Azerbaycan ve Erbil'de yeni şirketlerimizi açtık. Pazarlama alanında çalışma alanımızı bütün dünya olarak belirledik ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu başarıda bizlerle birlikte 30 yıl emek vermiş arkadaşlarımızın da payı çok büyük.

 

2010 yılından sonra yönetim kurulunun almış olduğu karara göre; Türkiye'nin her ilinde bir otel açılacak. İlk etapta Ege sahilindeki bütün şehirlerde birer otel açtıktan sonra, ülkemizdeki diğer şehirlere yöneleceğiz.
Ege Bölgesi'nde yabancılara, İzmit Bölgesi'nde ise Türklere yönelik siteler oluşturuyoruz. Bu sitelerde bulunan evler arasında  villa konumunda olan dubleks daireler de bulunuyor. Bu projeler büyük kapsamlı olup, yaklaşık 200 daireden oluşuyor. Sitelerde yüzme havuzundan tutun da restorana kadar kaliteli yaşam için gerekli olan herşey düşünüldü.
Bu yıl hazırladığımız devremülk projesi için çalışmalarımız devam ediyor. 2016 yılında devremülkler sahiplerine devredilecek.

 

''Ticarette doyum noktası yoktur''


Ticari cesaret ile birden fazla sektöre giriş yaptık ve bütün sektörlerde başarı yakaladık. Belirttiğim gibi, biz bir aile şirketiyiz. 6 kardeş ve 30 yıldır yanımızda olan arkadaşlarımızla bu şirketi bu noktalara kadar getirdik. Bununla beraber yeğenlerimiz gelişmekte, eğitimlerini tamamlamaktalar. Yani çok iyi yetişmiş yeni bir kadroya sahibiz. Bu nedenle iyi olduğumuz 3 ana sektörde daha fazla gelişme ve yayılma politikası uyguluyoruz.
Şirket olarak 2013 yılında sadece Türkiye'ye 150 milyon Euroluk yatırım yaptık. Bu sene de 5 yıldızlı üç tane otelin inşaatına başladık.
Şuan Avrupa'da binin üzerinde, Türkiye'de ise 2 bin 200 çalışan elemanımız var. 2016 yılında toplam 5000 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyoruz.

 

 

''Aile şirketleri genelde ikinci nesilden sonra kayboluyor''


Aile şirketi olarak büyük bir başarı yakaladık ve başarı çizgimiz yükselerek devam ediyor. Aile şirketinin bütünlüğünü sağlayan en büyük unsur liderdir. Şirketin lideri adaletliyse ve herkese eşit davranıyorsa o şirketin dağılması çok zor. Şirket olarak bizim birbirimize olan sevgimiz ve saygımız daimdir. Sorunlarımızı oturup konuşarak çözüyoruz. Her yıl ailece Türkiye'de 2 ay boyunca bir araya geliyor, burada bütün sorunları, projeleri, planları konuşuyor ve ortak bir karar alıyoruz. Daha da önemlisi, sorunları alt kademelere inmeden çözümleyebiliyoruz.

 

''Türk şirketi olarak hollanda'da sokak satın aldık''


Den Bosch'ta bir sokağın satışa çıkarıldığını duyduk. Bir Türk şirketi olarak ihaleye girdik ve sokağı biz aldık. Sokağı tamamen almamız neticesinde olumlu ve olumsuz eleştiriler geldi. Hollandalılar belediye binasına yürüyüş yaptılar ve Türk şirketinin bir sokağı almasına karşı çıktılar. Buna karşılık belediye ve emniyet güçleri örnek şirket olarak bizi halka lanse etti.

 

 

''Millet olarak maalesef yanlış projelere imza atıyoruz''


Multifestijn olarak uluslararası bir festival düzenlendi ve ilki çok başarılı idi. ''Bu işi biz de yaparız. Onlar kazanıyorsa biz de kazanırız.'' zihniyeti ile hareket eden arkadaşlarımız kolları hemen sıvadılar. Şuan düzenlenen festival sayısı üçe çıktı. Bir aya üç tane festivalin sıkıştırtırılması hedef kitle değerlendirildiğinde herkesi zarara uğratacaktır. Bu durum da bizim için üzüntü kaynağı oluşturmaktadır. Benim tavsiyem, bir işe başlarken diğerini örnek almaktansa başka bir sektöre yönelmeleri kendileri için daha hayırlı olacaktır. Olan işi yaparsanız para kazanamazsınız. Bölünen pastadan pay almaya çalışmak, son derece anlamsız olur.

 

''Kadınlara fırsat tanımalıyız''

 

Şirketimiz, yukarıda belirttiğim gibi özellikle bayanlar için bir üniversite görevi görüyor. Türkiye'den evlilik yolu ile Avrupa'ya gelmiş, iş tecrübesi, yabancı dili olmamasına rağmen şirletimizin bünyesinde eğitilerek başarı yakalamış bayan elemanlarımız var. Başarıyı yakalamış olan bayanlar kendi ekibini oluşturarak yılda ikibuçuk milyon Euro ciro sağlamaktadır. Demek ki bayanlara fırsat verirsek, onlarda varolan potansiyeli değerlendirirsek başarılı olmamaları için hiçbir neden yok.''

 

 

Röportaj: Savaş Büyük Tipi