Zübeyde Atasever: ''Kendinizi keşfedin, içsel değişiminizin farkına varın!''

Leyan Praktijk, Eylül 2020'de hizmet vermeye başladı. Bireysel terapinin ve grup terapisinin yanı sıra vakıf çalışmaları yapıyoruz. Müslüman olsun ya da olmasın, toplumun her kesiminden insan, yardım almak için bize başvurabilir...


  • Kayıt: 03.05.2021 22:37:56 Güncelleme: 03.05.2021 22:37:56

Zübeyde Atasever: ''Kendinizi keşfedin, içsel değişiminizin farkına varın!''

Zübeyde Atasever, İlahiyat Fakültesi mezunu. Bununla yetinmeyen Atasever, akademik kariyerine, manevi rehberlik eğitimi ile nefs psikolojisi (maneviyat psikolojisi) eğitimini de ekledi. Donanımını artırmak için psikolojik danışmanlık, psikoterapi ve Virginia Satir aile terapisi eğitimleri almaktadır. Bireyler yaşantılarını derinden etkileyen problemlerle başa çıkarken, onlara, aldığı eğitimlerle eşlik etmektedir.

''Kendinizi keşfedin, içsel değişiminizin farkına varın!''

Leyan Praktijk, Eylül 2020'de hizmet vermeye başladı. Bireysel terapinin ve grup terapisinin yanı sıra vakıf çalışmaları yapıyoruz. Müslüman olsun ya da olmasın, toplumun her kesiminden insan, yardım almak için bize başvurabilir.

Danışanlarımız ya kendi istekleri ile ya da bir başkasının yönlendirmesi ile bize geliyorlar. Ailelere, çiftlere, ergenlere ve bireylere hizmet veriyoruz. İlk görüşmemizde danışanlarımızın isteksiz, mutsuz ve çaresiz hissettiklerini gözlemliyorum. En sık rastladığım rahatsızlıklar korku, kaygı ve panik atak oluyor. Bunlarla tek başlarına başa çıkamadıkları için bizi tercih ediyorlar. Özellikle Türk vatandaşlarımız, onlarla aynı dine ve kültüre sahip olmamızdan ötürü kendilerini çok daha rahat ve güvende hissediyorlar. Bu da iyileşme sürecini hızlandırıyor elbette.

''Ruhunuzu arındırın!''

Ruh sağlığını korumak için ilk olarak psikohijyene dikkat etmek gerek. Psikohijyen’den, bedenimizdeki bütün uzuvları kötülük yapmaktan alıkoymayı anlamalıyız. Müslümanlara, Allahu Tealâ'nın yap dediği şeyleri yapmalarını yapma dediği şeyleri yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Gayrimüslimlere de toplumun ortak değerlerine saygılı olmalarını öneriyoruz.

Topluma hizmet etmek için vakıf çalışmaları yapıyoruz. Danışanlarımızı terapi sürecinde bu çalışmalara yönlendiriyoruz. Örneğin; bir süredir danışanlarımızla birlikte evsiz insanlara haftalık ziyaretler yaparak onlarla hem iletişime geçtik hem de erzak yardımında bulunduk. Okuyucularımıza vermekte canınızı acıtacak kadar zorlandığınız şeyleri infak edin diyorum. Çünkü iyileştiren budur. Sadece maddi şeylerle kısıtlamayın; birine zaman ayırmak, bir fikir vermek, bazen emeğinizi paylaşmak, bildiğiniz bir şeyi öğretmek de vermektir.

''Seansların önemi yadırganmamalı!''

Bize gelen danışanlarımız ile en az 10 - 12 seans gerçekleştirmek üzere anlaşma yapıyoruz. Çünkü birlikte ortaya koyduğumuz emeğin karşılığını alabilmemiz için bu seansların tamamlanması gerekiyor. Kişinin durumuna göre, zaman zaman seans sayıları artabiliyor.

Danışanımızla ilk görüşmemizin süresi bir buçuk saattir; daha sonraki seanslarımız ise bir saat sürmektedir. Tabii ki ofisimize gelemeyen ya da Amsterdam'dan uzakta yaşayan vatandaşlarımız için online seans imkânı sunmaktayız. Yine de ilk seansta, yüz yüze görüşmek için ofisimize gelmeleri gerek.

Aslına bakarsanız düzelmek ve kendini daha iyi hissetmek bireyin elinde. Biz değişik metodlar uygulayarak ona yardımda bulunuyoruz. Yani yaptığımız yönlendirmeler ile bireyde bir farkındalık oluşturuyoruz. Bunun neticesinde de birey zaten içsel dönüşümün farkına varıyor. Bizi sevindiren esas gelişme, danışanlarımızın şikâyetlerinin, zaman ilerledikçe azalması ya da tamamen kaybolması oluyor.

''Grup terapisi çok daha etkili !''

Bireysel terapiden 10 seansta aldığımız verimi grup terapisi ile bir seansta alabiliyoruz. Grup terapisi ile grup çalışmasını karıştırmamak gerek. Grup terapisinde birbirlerini tanımayan insanlar yer alırken, grup çalışmasında birbirlerini tanıyan bireyler yer alır. Bu ayırıma çok dikkat ediyoruz.

Çağımızda ebeveynler ve çocukları ayrı âlemlerde yaşıyorlar. Çocuklar daha çok sosyal medya bağımlısı oldular. Bu anormal durumu bertaraf etmek için annelerin ve kızların birlikte daha fazla zaman geçirmelerini hedefliyoruz. Bu zemini oluşturmak için, ergenlere ve annelerine yönelik grup çalışmalarının olduğu, annelerin ve kızların birlikte çanak çömlek, ebru, örgü, resim analizi gibi aktiviteleri yapacakları anne-kız atölyeleri düzenleyeceğiz. Bu atölyeler ayrıca ben kimim, sağlıklı iletişim, ergeni anlama, ödül ve ceza, sevgi dilleri gibi birçok konuyu da kapsayacak.

''Rüyalarınız bizim için rehber oluyor !''

Seanslarımızda danışanlarımıza “Rüya görüyor musunuz? Nasıl rüyalar görüyorsunuz?” gibi sorular yöneltiyoruz. Bu sorulara aldığımız cevaplarla rüyaların analizini yapıyoruz. Çünkü rüyalar bireyin psikolojik gelişimi ile alakalı ipuçları taşırlar. Seanslara başlarken danışanlarımızın gördüğü kasvetli ve karanlık rüyalar, zamanla yerini aydınlık, normal rüyalara bırakır ve birey gitgide kendine lâyık bir varoluşa doğru yükselir.

Leyan Praktijk

Maroastraat 13

1060 LG Amsterdam

Tel: 020 213 00 50

info@leyan.nl

www.leyan.nl