Koronovirus Kaygi Bozukluklari,Depresyon ve Panik Atak rahatsizliklarina sebep olabilir.


  • Kayıt: 17.03.2020 20:43:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:47

Koronovirus Kaygi Bozukluklari,Depresyon ve Panik Atak rahatsizliklarina sebep olabilir.

 

> Yasam Hastaneler Gurubu ,Antalya Yasam Hastanesi Uzman Psikolog, Anil Yildiz uyarilarda bulundu.

 

> Dunyanin en onemli gundem maddesinden biri olan Koronovirus fizyolojik problemler yarattigi konusulsada gunden gune artmasi ile birlikte ,insanlarda psikojik tepkilerde ortaya cikmaktadir.

 

> ilk akla gelen soru ise bu virus bize bulasir mi ?

 

> Bulasmamasi icin neler yapmaliyim?

 

> Bulasir ise iyilesirmiyim ?


> Bu sorular genellikle hava limani calisanlari,toplu yerlerde bulunmasi gereken guvenlik gucleri,avm calisanlari,hastane calisanlari tarafindan sorulsada,cocuklardan yetiskinlere kadar herkesi zihinsel olarak etkilemektedir.


> Koronovirus un ortaya cikardigi en onemli psikolojik rahatsizligin basinda Kaygi bozuklugudur.Kaygilar zihnin olusturdugu dusunceler ile ortaya cikan problemdir.

 

> Belirsizlik kaygi durumunu arttiriyor.Hastaligin tedavisinin henuz bulunmamis olmasi kaygi bozuklugunu tetiklemektedir.

 

> Olusabilecek diger problemlerden biri de Depresyondur.Kisi kendini eve kapatmasi sonucu depresif ruh haline burunebilir.Hayattan zevk almayan bir duruma gelebilir.Obsesif kompulsif bozukluk da uzun vadede olabilecek psikolojik rahatsizliklardan biri.Panik yapmadan sakin halde hareket edilmeli,bilincli bir sekilde hastaliga karsi onlemler alinmalidir.

 

> Psikolojik etkilerinin ustesinden gelemeyeceginizi dusunuyorsaniz acil bir sekilde uzman destegi almayi ihmal etmeyiniz.