Sağlık Bakanı de Jonge: Karantina önlemlerini göz ardı etmiyoruz

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, artan koronavirüs vakalarına ilişkin, karantina benzeri önlemlerin şimdilik gerekli olmadığını ancak bu önlemlerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi...


  • Kayıt: 08.11.2021 19:30:16 Güncelleme: 08.11.2021 19:30:16

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, artan koronavirüs vakalarına ilişkin, karantina benzeri önlemlerin şimdilik gerekli olmadığını ancak bu önlemlerin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Bakan de Jonge, Hollanda’da artan koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçerli olan önlemlere uymanın altını çizen de Jong, “Bakanlar Kurulu’nun hangi tedbirleri alacağını şu anda söylemek mümkün değil. Vurgulamak istediğimiz şu ki, zaten geçerli olan önlemlere daha sıkı uyarsak, önlemlerin bu kadar katı olmak zorunda olmadığı. Bunu mesafemizi koruyarak, maske takarak, şikâyet durumunda test yaptırarak başarabiliriz” dedi.

“SAĞLIK SİSTEMİ BASKI ALTINA GİRER”

Bakan de Jong, sözlerine şöyle devam etti:

“Kabinenin ana önceliği sağlık sistemini korumaktır. Rakamların tekrardan yükseldiğini görüyoruz. Ameliyatların tekrar ertelenmesi gerektiğini görüyoruz. Biliyoruz ki özellikle aşı olmamış kişilerden dolayı hastanelerde bekleyen hastalar var. Bu şekilde sağlık sistemi yeniden baskı altına girebilir ve bizim de endişemiz bu.”

27 MAYIS’TAN BERİ EN YÜKSEK HASTA SAYISI

Hollanda hastanelerinde 27 Mayıs tarihinden bu yana ilk kez bin 500’den fazla kişi koronavirüs nedeniyle tedavi görüyor. Halk sağlığı kurumu RIVM'den alınan son sayılar, hastanede yatan hasta sayısının Pazar gününden bu yana 83 arttığını ve toplamda bin 573 Covid-19 hastasının hastanede tedavi gördüğünü gösterdi. Yoğun bakımda yatan hasta sayısının ise 326 olduğu açıklandı. Pazartesi günü yapılan testlerde Hollanda genelinde 11 bin 848 pozitif vaka tespit edildi.