Amsterdam’da, “Alzheimer” konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Originzorg Nederland, Amsterdam’daki ofisinde “Alzheimer Çay Saati” adlı bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda Alzheimer(bunama) konusunda bilgilendirmeler yapılarak hastalık ile nasıl başa çıkılacağı anlatıldı...


  • Kayıt: 28.04.2023 13:49:20 Güncelleme: 28.04.2023 13:50:23

Amsterdam’da, “Alzheimer” konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Toplantıya katılan konuşmacı ve İlişki Terapisti Mukaddes Dilek, konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Alzheimer başta olmak üzere, demans kaygısı toplumlarda belirgin biçimde hissediliyor. Her unutkanlık, Alzheimer değildir. Yalnızlık, depresyon ve Alzheimer, bir üçgendir. Hastalığı tetikleyen nedenlerin başında; yalnızlık, stres ve uykusuzluk gelir. 

Unutkanlık her zaman Alzheimer ile başlamaz. Alzheimer, genellikle davranış bozuklukları ve yeti kayıpları olarak kendini gösterir ancak çok okuyan, tahsilli, eğitimli, entelektüel kişiler bu hafif Alzheimer dönemini maskelerler. Yani, beynin entelektüel donanımı o hafif bulguları maskeler; onun için o insanlar orta evre Alzheimer hastalığına yakalanır.” ifadelerini kullandı. Originzorg Genel Müdürü Hatice Bütün de konuşmasında, Originzorg olarak, verdikleri hizmetlerden ve tecrübelerinden şöyle söz etti:

”Benim babam da Alzheimer hastasıydı. Annemin vefatından sonra babamın yaşadığı üzüntü onun iç dünyasında derin yaralar açtı. İlk önce fark etmedik ancak daha sonra belirtilerinin Alzheimer olduğunu anladık. Teşhis konulduğunda ise ona daha anlayışlı ve bilinçli yaklaştık. Bu hastalık, sadece ileri yaşlarda değil; daha erken yaşlarda da görülebiliyor. Biz, Originzorg olarak, fiziksel, zihinsel ya da spesifik problemler ve bozukluklar nedeniyle bunu kendileri yapamayan hastalar için ev işlerinde destek sunmaktayız.

Hastalarımızın günlük ihtiyaçlarına bağlı olarak, bakıcılarımız görevleri kısmen ya da tamamen devralıyor ve bu şekilde bakım sürecinin metodik olarak yürütülmesini sağlıyoruz” dedi. Toplantının son konuşmacısı olan Hukuk Danışmanı Sümeyye Esenkaya ise “Yönetim olarak Alzheimer hastası olup aynı zamanda borcu olan müşterilerimizi koruyoruz. Finans yönetimi alanında uzmanlığımıza güveniyoruz ve finansmanı güvenilir ellere teslim etmenin hastalar ve müşteriler için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Özel koşullar nedeniyle artık geçici olarak mali durumlarını yönetemeyenkişilere bu anlamda profesyonel bir destek sunuyoruz’’ diyerek katılımcıları bilgilendirdi.

Amsterdam / Hülya TAŞ