Dentaydın, Hollanda’ya Çıkarma Yapıyor


  • Kayıt: 09.02.2015 12:53:00 Güncelleme: 09.02.2015 12:53:00

Son zamanlarda Hollanda’da Türkiye’yi yükseköğrenim için tercih eden Türk gençlerinin sayısında büyük artış yaşanmaktadır. Türkiye’de yabancı uyruklu adaylar için uygulanan giriş sınavının (YÖS) kalkmasıyla birlikte, Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin yükseköğrenim için Türkiye’yi tercihlerinde patlama yaşandı. İstemiş oldukları bölüm ve fakültelere sınavsız giriş imkanından ve diplomalarının AB ülkelerince tanınmasını sağlayan Avrupa Kredi Transfer Sistemi’nden yararlanmak isteyen Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin en çok tercih ettiği üniversite , İstanbul Aydın Üniversitesi oldu.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktör Yrd. Selman Arslanbaş “ Her yıl, Avrupa’dan üniversitemizi tercih eden Türk gençlerinin sayısında bir önceki yıla göre % 150 oranında artış yaşamaktayız. Son yıllarda gençlerimizin kendi ülkelerinde üniversite eğitimlerine devam etmek istemesi ve üniversitemizi yoğun olarak tercih etmelerinden memnuniyet duyuyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi olarak, 400’e yakın dünya üniversitesi ile iş birliği halindeyiz. 94 farklı ülkeden 2500 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü ve her yıl 1000’e yakın uluslararası öğrencinin kayıt olduğu bir üniversite olarak, Hollanda’da yaşayan gençlerimizin kendi ülkelerinde AB standartlarında eğitim almalarını önemsiyoruz. Bu nedenle hem yaşanan yoğun talebe cevap vermek hem de Türkiye’deki yükseköğrenim fırsatlarını anlatmak için, Hollanda’ya Türk gençleriyle buluşmaya geliyoruz” dedi.

 

 

Bunun yanı sıra son yıllarda öğrenciler tarafından çok tercih edilen Diş Hekimliği Fakültesi’ni tanıtmak ve İstanbul Aydın Üniversitesi olanakları hakkında bilgi vermek üzere, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Dentaydın Hollanda’da düzenlenecek The National Health Fuarı’nda yer alacaktır.
Diş Hekimliği’nin tüm alanlarında hizmet veren Bahçelievler ve Florya Diş Hastanesi, toplam 150 ünitin yer aldığı 56 adet klinik, 5 ameliyathane, 7 radyoloji bölümü, 1 halitosis merkezi, merkezi sterilizasyon bölümü, hasta gözlem odaları, protez laboratuvarı, çocuk bekleme ve oyun alanları, kafeterya ve interaktif yayın yapabilen konferans salonundan oluşmaktadır.

 

Üniversitenin bilimselliğinde, profesör ve doçentlerden oluşan akademisyen hekim kadrosu ile hizmet veren ve ileri teknolojileri uygulamalı eğitimlerle bütünleştirerek geleceğin diş hekimlerini yetiştiren İstanbul Aydın Üniversitesi Dentaydın Diş Hastanesi’nde, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, dünya kalite standartlarını önemseyen bir hizmet anlayışıyla yürütülmektedir.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hakkında:

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Radyolojisi, Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Periodontoloji olmak üzere 8 anabilim dalında faaliyet gösteren merkezinde, teknolojinin ulaştığı son noktadaki nitelikli alt yapı ve cihazlarla donatılmış klinikleri, ameliyathaneleri, ve müşahedeleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeki tüm hastalarına her biri kendi alanında öncü, Diş Hekimliği Fakültesinin değerli profesör ve doçent öğretim üyeleri tarafından bizzat hizmet veriyor.
Üniversitenin bilimselliğinde, profesör ve doçentlerden oluşan akademisyen hekim kadrosu ile hizmet veren ve ileri teknolojileri uygulamalı eğitimlerle bütünleştirerek geleceğin diş hekimlerini yetiştiren İstanbul Aydın Üniversitesi Dentaydın Diş Hastanesi’nde, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, dünya kalite standartlarını önemseyen bir hizmet anlayışıyla yürütülmektedir.