Yılda Kaç Kişi İntiharı Düşünüyor?


  • Kayıt: 09.06.2015 21:44:00 Güncelleme: 09.06.2015 21:44:00

Depresyonun ne denli tehlikeli bir hastalık olduğu Kiel’de düzenlenen sağlık toplantısında ele alındı.

Yılda 100 bin kişinin intiharı denediği dile getirildi

 

SCHLESWİG Holstein Türk Toplumu, Kiel kentinde sağlık toplantısı düzenledi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Dr. Ali Kaya ve Dr. Ali Haydar Gözübüyük, depresyon konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Doktorlar depresyonu çağın vebası olarak adlandırırken, depresyonun son yüz yılda toplumun bütün katmanlarını etkilediğini belirtti. Dr. Ali Kaya, aş, iş ve eş sorunlarının bu hastalığı körüklediğini söyledi.

 

ÖMÜRDEN 8 YIL ÇALIYOR


Şeker hastalığının insan ömründen 2 yıl çaldığını, depresyonun ise 8 yıl çaldığını belirten Kaya, bu hastalığın kadınlarda daha çok rastlandığına dikkat çekti. Çocuk bakımı, ev işleri eş sorunları nedeniyle ev doktorlarına giden hanımların bel, sırt, baş ağrıları ve isteksizlik gibi sorunların gizli depresyon başlangıcı olabileceğini belirtti. Hastalığın belirtilerinin duygusal çöküntü, olaylara ilgisizlik ve isteksizlik olduğunu belirten Kaya, depresyonu tanısı zor bir hastalık olarak açıkladı.

 

9 BİN 402 KİŞİ İNTİHAR ETTİ


Ruhu bedeni, davranışı etkileyen bu hastalığın, özgüvensizlik, karamsarlık, boşlukta hissetme, seks isteksizliği ve yorgunluk sonucu intiharları arttırdığını belirten Kaya, her yıl 100 bin kişinin intiharı denediğini ve bunun 9 bininin hayatını kaybettiğini söyledi. Kaya, trafikte 5 bin, AİDS’ten 461 ve cinayetten 734 kişi hayatını kaybederken depresyondan hayatını kaybedenlerin sayısının her yıl arttığını da sözlerine ekledi.

 

Ev doktorlarının bu hastalığı teşhis etmekte zorlandıklarını belirten Dr. Gözübüyük ise hastalığın belirtilerini hissedenlerin hemen bir psikologdan yardım almaları gerektiğini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

-----
www.sabah.de