"Burun estetiği" geçirenlere güneş uyarısı


  • Kayıt: 10.06.2015 12:00:00 Güncelleme: 10.06.2015 12:05:00

Plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Prof. Dr. Coşkunfırat, "Bu süreçte güneşte yakmaktan kaçınmak gerekiyor" dedi.

  

 

Plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Prof. Dr. Koray Coşkunfırat estetik burun ameliyatıgeçirenlere efor gerektiren hareketlerden, darbe veya çarpmalardan ve güneşten kaçınmaları uyarısında bulundu.

 

Prof. Dr. Coşkunfırat, yaptığı yazılı açıklamada, estetik ameliyatla burnun küçültülüp büyütülebildiğini, ucunun, kemerinin veya üst dudak ile arasındaki açının değiştirilebildiğini, deliklerinin genişletilip daraltılabildiğini ya da değiştirilebildiğini ifade etti.

 

Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğunun iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaştığını kaydeden Coşkunfırat, "Ameliyattan bir hafta sonra kişiler okula ya da çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilirler. Bu süreçte yüksek efor gerektiren hareketlerden 2-3 hafta kaçınmak, 8 hafta süreyle burnu darbe veya çarpmalardan korumak, ovuşturmak ve güneşte yakmaktan kaçınmak gerekiyor" uyarısında bulundu. 

 

Tamamen iyileşme sağlanıncaya kadar 2-3 ay boyunca gözlük ayaklarının burun sırtına oturtulmaması gerektiğini kaydeden Coşkunfırat, ameliyat sonrası bakımla ilgili şunlara işaret etti:

 

"Bu dönem süresince ağızdan nefes alındığı için yeterli sıvı alımı önemlidir. Yudum yudum içilen meyve suyu, su ve hafif içecekler ağızdan nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğunu biraz olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır. Yumuşak, kolay çiğnenen gıdalar yenilmeli, dudakları nemli tutmak için jel veya dudak kremleri kullanılmalıdır. Tamponların burunda kalma süresini de doktorunuz belirleyecektir. Ayrıca dişler dikkatlice fırçalanmalı ve sadece yumuşak bir diş fırçası kullanılmalıdır. Dudaklar büzülmemelidir."