“KUT’ÜL AMARE” TİYATRO OYUNU İLK DEFA SAHNELENDİ


  • Kayıt: 01.05.2018 13:22:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:05:28

“KUT’ÜL AMARE” TİYATRO OYUNU İLK DEFA SAHNELENDİ

 

 

Osmanlı ordusunun Irak cephesinde İngiliz kuvvetlerini yenilgiye uğratıp 5’i general, 476’sı subay, 13.309 askerini esire aldığı Kut’ül Amare Zaferi’nin tiyatro gösterisi Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro salonunda Salihli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelendi.

 

 

 

Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro salonunda sahnelen “Kut’ül Amare” tiyatro gösterisine Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Müftüsü Adem Karakelebek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yıldıray Demirtaş, Güven Akça, AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, meclis üyeleri, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

AMAÇ, BÜYÜK ZAFERİ UNUTTURMAMAK

 

Salihli Anadolu Lisesi Müdürü Ertürk Madran, “Okul öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin öz veri ile hazırlayıp sunduğu Kut’ül Amare tiyatro gösterisinin amacı; 1. Dünya savaşında Osmanlı Ordusu büyük mücadele vererek Bağdat yakınlarında İngiliz kuvvetlerini hezimete uğratıp 5’i general, 476’sı subay, 13.309 askeriyle ile birlikte esir almıştı. Bu büyük zaferin unutulmamasını sağlamak, yeni nesile aktarmaktı. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç ise Kut'ül Amare Zaferini kutlamak, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ile anmak için buradayız. Bu büyük zafer 1952 yılına kadar ülkemizde kutlanıyordu daha sonra İngilizler tarafından unutturulmaya çalıştırıldı. Bu yıl ilk defa Salihli Anadolu Lisesi tarafından tiyatrosal bir gösteri olarak gerçekleştirildi. Bundan sonra tüm okullarımızda eşit zamanlı olarak kutlanılacağını umut ediyorum dedi.

 

 

“KUT’ÜL AMARE” 1952-2018 ARASI BİZLERE UNUTTURULDU

 

 

 

Program sonrasında podyuma gelen ve oyunda sahne alan öğrencileri tebrik eden Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, bu tarihi günü, büyük zaferi bizlere tekrar yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Bu büyük zafer hepimize kutlu olsun dedi.  

 

 

Salihli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelen ve davetlilerin büyük beğenisini toplayan ve olumlu tepkiler alan, Osmanlı Ordusunun Irak Cephesinde kazandığı son zaferi olan ”Kut'ül Amare” oyunu, salonu dolduran davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Mustafa Toga