PANZEHİR 8 Mayıs'ta Sinemalarda


  • Kayıt: 28.04.2014 20:21:00 Güncelleme: 28.04.2014 20:21:00

"Bazen büyük günahlarımızın bedelini yaşarken öderiz."


 

Kadir Korkut 48 yaşında. 30 senedir Kara Cemal diye bilinen 70 yaşındaki bir suç reisinin; İstanbul’un tek hakiminin sağ kolu. İkisi de birbirinin yansıması. Acımasız, zeki ve etraflarında korku ile anılan ayrı nesillerin yarattığı yeraltı dehaları. Cemal yönetmekte, Kadir öldürmekte.

 

 

 

Kadir, Elsa Lund adında kör bir kadına aşık olduğunda artık kurtlar sofrasından kalkması gerektiğini anlar. Ama içinde bulunduğu dünya Kadir’e vefa göstermez. Baba bildiği Kara Cemal, bitmek bilmeyen komploları uğruna oğlu bildiği ölüm meleğine de ihanet eder. Kadir, 6 saatte öldüren bir kimyasalla zehirlenir. Yaşamak ve sevdiklerini yaşatmak için tek çaresi Kara Cemal’in elinde tuttuğu panzehirdir. Bu sefer hayatı için Cemal’in istediklerini öldürmeye mecburdur. Kadir’in son gecesi böyle başlar. Zamanın tükendiği, bedellerin giderek arttığı bir adrenalin fırtınası. Yanında zehirlenen polis köstebeği Cem ile beraber bu canilerin arasından çıkmanın bedeli, mutlak bir yüzleşme demektir.

 

 

 

Şehrin suçlularıyla olduğu kadar, kendi vicdanıyla ve geçmişiyle olan kaçınılmaz bir hesaplaşma.

 

Hayatı boyunca kötülük yapmış bir tetikçinin ve ona ihanet eden manevi babasının son destansı mücadelesi. Panzehir; Çağdaş film grameri, iddialı teknik altyapı ve ustaca yazılmış senaryosu ile yepyeni bir nesli sinema ile tanıştıracak bir film. En önemli amaç; Türk sinemasının küresel saygınlığını pekiştirmek.