İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Hayatını Anlatan "Korkma" Filmi Yolda


  • Kayıt: 08.09.2018 00:03:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:14

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Hayatını Anlatan "Korkma" Filmi Yolda


İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 63 yıl süren hayatını konu alan "Korkma" isimli film için yapım şirketi ve sponsor firma sözleşme imzaladı.


İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un 63 yıl süren hayatını anlatan "Korkma" isimli uzun metraj film için yapım şirketi ve sponsor firma arasında sözleşme imzlanadı. Senaryosunun yazımsüreci 4 süren filmin, 12 Mart 2019'da vizyona girmesi bekleniyor.


"GENÇLERİMİZ BU ÖNEMLİ İSMİ TANISIN İSTEDİM"


Filmin senarist ve yönetmeni Talat Özpolat, yazımı 4 yıl süren senaryoyu yazarken İstiklal Marşı'nın ilk kelimesi olan "Korkma"'dan ilham alarak kurduğunu belirtti. Özpolat, istiklal şairinin insani tarafını yazdığını belirterek, "Gençlerimiz bu önemli ismi tanısın istedim. Bunu da belgesel tadında değil de sinema dilinde çektik." ifadelerini kullandı.


 

"'KORKMA' ASLINDA TÜRK HALKININ SOYADIDIR"


Filmin, son zamanlarda yapılan en önemli eserlerden olacağını ileri süren Özpolat, Türkiye'nin en önemli oyuncularından birinin başrolde oynayacağını belirtti. Çekimlerin İstanbul'da başlayacağı filmin sponsorluğunu üstlenen iş adamı Necati Bulak, "Daha ismini duyduğumuzda vücudumuz ürperdi. 'Korkma' aslında Türk halkının soyadıdır. Böyle bir filmin altına imza atmak ve katkı vermeyi kendimize bir zorunluluk olarak hissettik." dedi.


HEDEF 12 MART


Genel Koordinatör İmbat Muğlu, filmin çekim sürecine hızlı başlayacağını ve İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'in yıl dönümü olan gün yani 12 Mart 2019'da vizyona girmesi için çabalayacaklarını belirtti. Filmin basın toplantısında konuşan sanat yönetmeni ve oyuncu Selahattin Taşdöğen, sinemanın önündeki en büyük engelin maddi şartlar olduğunun altını çizdi.


Selahattin Taşdöğen

 

"BİZ ÇOK FARKLIYIZ"


Selehattin Taşdöğen, "Korkma" projesinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek, "Biz Türk milletiyiz, biz çok farklıyız. Mehmet Akif Ersoy'un iki satırını okuduğumda tüylerim diken diken oluyor. O ruhla biz bu filmi inşallah beyaz perdeye aktaracağız." diye konuştu.


Gerçekleşen konuşmanın ardından filmin yapımcısı olan "Kedim" ve "Khan" yapım şirketleri ve sponsor firma NBB Holding ile sözleşme imzalandı.