Mile 22


  • Kayıt: 26.12.2018 21:40:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:06:57

Mile 22


Vizyon tarihi : 2018

 

Yönetmen : Peter Berg

 

Oyuncular: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais devamı

 

Tür : Aksiyon, Gerilim


Ülke :ABD

 

 

Filmin yönetmen koltuğunda "The Kingdom" ve "Lone Survivor" gibi yapımlara imza atmış Peter Berg oturuyor. Mark Wahlberg’ün başrolünü üstlendiği filmin kadrosunda "The Raid" serisi ile dövüş yeteneklerini sergileyen Iko Uwais, Ronda Rousey, "The Walking Dead" ile ünlenen Lauren Cohan ve usta oyuncu John Malkovich gibi isimler yer alıyor.

 

 

Mile 22, ekibi ile birlikte zorlu bir mücadeleye girişen James Silva’nın hikayesini anlatıyor. James Silva devlet tarafından yok sayılan bir adamdır. Seçkin bir Amerikan istihbarat görevlisi, gizli bir birim için çalışmaktadır. Kendisine verilen görev gereği elinde oldukça gizli bilgiler olan gizemli bir polisi ülkeden çıkarması gerekir.

 

James Silva devlet tarafından ölü olarak görülen bir adamdır. Silva ve başında olduğu yetenekli takım, CIA'in en kıymetli, en müdahale edilemez ve hakkında çok az kişinin bilgi sahibi olduğu bir takımdır. O ve başında olduğu ekip, CIA'in en değerli, en müdahale edilemez ve hakkında çok az kişinin bilgisi olduğu bir ekiptir. 6 şehre yayılan bir zararı önlemek için gizli bilgilere sahip olan bir kaynak ortaya çıktığında, iş Silva'nın ekibine düşer. Silva'nın görevi çok gizli taktik komuta ekibiyle birlikte, bilgilere sahip olan adamı güvenli bölgeye ulaştırmak ardından da gizlediği bilgileri öğrenmektir. Ancak bu bilgilere ulaşmak isteyen tek taraf onlar değildir. Bilgileri elde etmek isteyen kimliği belirsiz bir ekip, Silva'nın ekibi ile ölümcül bir mücadeleye başlar...

 

Mark Wahlberg


Mark Wahlberg 5 Haziran 1971 tarihinde dünyaya geldi. Daha önce müzisyenlik yapan Wahlberg'in kariyerindeki başlıca dönüm noktası, Paul Thomas Anderson’ın yönettiği Boogie Nights (1997) filmiyle geldi. Bu filmde porno yıldızı Dirk Diggler rolüyle büyük beğeni topladı. O zamandan bu yana Wahlberg, Three Kings (1999) ve The Perfect Storm (2000), The Italian Job (2003) ve Contraband (2012) gibi pek çok filmde oynadı. Yer aldığı filmlerde, geniş çapta bir dramatik yetenek sergilemesine olanak tanıyan roller seçti. The Fighter (2010) filmindeki performansıyla olumlu eleştiriler alan Wahlberg aynı zamanda Martin Scorsese’nin yönetmenliğini yaptığı The Departed (2006) filmindeki rolüyle de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adayı olmuştu.

 


Peter Berg


Peter Berg, Amerikalı aktör, yönetmen, yazar ve aynı zamanda bir yapımcıdır. İlk rolü, 1989 tarihli Never on Tuesday adlı Adam Rifkin yönetmenliğindeki yol filminde oldu. İkinci Dünya Savaşı filmi A Midnight Clear (1992) filminde de rol aldı. Fire in the Sky (1993) ve Cop Land (1997) filmlerinde rol aldı ve Tom Cruise’un oynadığı Collateral (2004) ve Lions for Lambs (2007) adlı yapımlarda boy gösterdi.


Peter daha sonra yönetmenliğe yönelerek kamera arkasına geçti ve Very Bad Things (1998) ve Hancock (2008) gibi filmleri yönetti. Ayrıca senaryo da yazmaya başladı ve Friday Night Lights (2004) ve The Losers (2010) dahil pek çok projeye imza attı. Chicago Hope (1994) adlı yapımda Dr. Billy Kronk rolünde geniş kitleler tarafından bilinen bir yüz oldu.