GLASS


  • Kayıt: 24.02.2019 18:27:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:23

GLASS


Bu bir süper kahraman filmi...


Yapımcı Jason Blum ise devam filmi olan Glass'ın "çok farklı" bir süper kahraman filmi olduğunu söyledi.


Film, M. Night Shyamalan'ın 2000 yılında çektiği Unbreakable filmine sürpriz bir sonla bağlanan psikolojik gerilim filmi olan Split’in devamı olacak.


Split, Shyamalan'ın son yıllardaki en başarılı (ve en iyi gişe hasılatı elde eden) filmlerinden biri haline geldi.

 

Yalnızca 9 milyon dolarlık bütçeyle çekilen film dünya çapındaki gişelerde tam tamına 276 milyon dolar hasılat elde etti.


Glass, Split'in devamı ve Unbreakable filminin geçtiği evrendeki üçüncü film olacak. Hem Bruce Willis hem de James McAvoy sırasıyla David Dunn ve Kevin Wendell Crumb olarak rollerini yeniden canlandıracaklar. 


Collider ile yaptığı son röportajda Glass hakkında ne söyleyebileceği sorulduğunda Blum, hem David'in hem de Kevin Wendell Crumb’ın insanüstü niteliklere sahip olduğu düşünüldüğünde süper kahraman filmleri kuşağı içinde kesinlikle yer almasına karşın, bu tür film olmayacağını belirtti. "Elbette, bu bir çeşit süper kahraman filmi.… Bunu bir düşünün. Çok farklı olacak. Bir Marvel filmi gibi değil ama bir süper kahraman filmi olduğunu söyleyebilirim."


Görünüşe göre Glass'da çok şey var ve Shyamalan doğru yolda gibi. Merakla bekliyoruz.

Konusu

James McAvoy ve Anya Taylor-Joy'un başrolünü üstlendiği Parçalanmış ile Bruce Willis ve Samuel L. Jackson'ın başrollerini üstlendiği Ölümsüz filmlerini birleştiren yapım, Parçalanmış üçlemesinin devam halkası. Filmde, aşırı güçlü ve zarar görmeme yeteneğine sahip olan David Dunn, Kevin Wendell Crumb'ın parçalanmış kişiliklerinden biri olan ve en tehlikelisi olarak öne çıkan The Beast'in peşine düşüyor. Bu kovalamaca sırasında, kemiklerinin narinliğini şeytani zekası ile dengeleyen Mr. Glass'ın gölgesi de yavaş yavaş kendini göstermeye başlıyor. Glass'ın bildiği kimi sırlar iki adam için de kritik düzeyde önem kazanıyor. Aynı psikiyatri kliniğinde tedavi gören üç adam, birbirlerinden bambaşka karakterlerde olmalarına rağmen, "süper kahraman olduklarına inanan insanlar" üzerine uzmanlaşmış olan bir psikiyatrın bakımında tedavi için psikiyatri merkezine yatırılıyor. Ancak Mr. Glass ve Crumb'ın bir araya gelişi, kaçınılmaz olarak bir firar ile sonuçlanıyor. Onları durdurabilecek tek kişi olan Dunn da arkalarından firar ederek ikilinin peşine düşüyor...

 

Atalay Kizilay