Chadwick Boseman Öldü


  • Kayıt: 30.08.2020 11:54:00 Güncelleme: 30.08.2020 11:56:00

Chadwick Boseman Öldü


Ünlü aktörün Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre 4 yıldır kolon kanseriyle mücadele eden oyuncu Chadwick Boseman sabaha doğru hayata veda etti.

 

Chadwick Boseman evli olmasının yanı sıra bir vejetaryendi. 4 yıl boyunca kalın bağırsak kanseri tedavisi alan Boseman 28 Ağustos 2020’de öldü. Oyuncuyu hayranları genellikle Black Panther karakteriyle tanımaktadır.

 

Ölümüyle birlikte hayranlarını yasa boğan ünlü oyuncunun hayatına gelin birlikte göz atalım.

 

29 kasım 1976’da doğan Chadwick Boseman 43 yaşında hayata veda etti. Amerika’da Güney Carolina’da doğan Boseman Afro-amerikan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi hemşire olan Boseman’ın babası ise tekstil fabrikasında döşemecilik işini yönetiyordu. 1995 yılında T.L. Hanna Lisesi’nden mezun oldu. Ardından il oyunu olan Crossroads’u yazdı. Bu oyunu bir sınıf arkadaşı vurularak öldükten sonra okulda sahneledi. Liseden sonra Washington D.C.’de bulunan Howard Üniversitesine gitti ve yönetmenlik alanında Güzel Sanatlar Lisansı’na sahip olarak okuldan mezun oldu. Kariyerinin başlangıç döneminde Brooklyn’e taşındı ve hayatına orda devam etti. Ardından oyunculuk kariyeri için Los Angeles’a taşınmak durumunda kaldı.

 

 

Chadwick Boseman Filmleri:

 

 

The Express: The Ernie Davis Story

The Kill Hole

42

Draft Day

Get on Up James Brown

Gods of Egypt

Captain America: Civil War T’Challa / Black Panther

Message from the King Jacob King

Marshall

Black Panther

Avengers: Infinity War Anthony & Joe Russo

Avengers: Endgame

21 Bridges

5 Bloods