Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez hayatını kaybetti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez'den acı haber geldi. Kanserle mücadele eden sanatçı, 76 yaşında hayata veda etti...


  • Kayıt: 25.08.2021 21:52:19 Güncelleme: 25.08.2021 21:52:19

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez'den acı haber geldi. Kanserle mücadele eden sanatçı, 76 yaşında hayata veda etti.

Uzun süredir kanserle savaşan oyuncu Metin Çekmez, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Çekmez'in vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu.

Çekmez ile 'Adını Feriha Koydum' dizisinde rol alan Hazal Kaya, "Çok üzgünüm… Başımız sağolsun" dedi.

Dizideki başka bir oyuncu olan Ceyda Ateş ise, "Çok üzgünüm canım Metin abim. Seninle karşılıklı oynamak senden tecrübe edinmek benim için şerefti. Babacan halini hiç unutmayacağım… Mekanın cennet olsun…" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Ahu Sungur, "Metin abiciğim çok kral adamdın… Sohbetlerimiz hep aklımda. Seninle karşılıklı oynamak benim için şerefti… Babacan tavrın gönüllerde taht kurardı. Mekanın cennet olsun çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Cem Davran ise, "Ah Metin abim, güzel abim. Nur içinde yat Darülbedayi’nin şık delikanlısı" dedi.

'Süper Baba' dizisinde usta oyuncu ile rol alan Eray Demirkol, "Güle güle Metin Çekmez… Sümer Tilmaç’a, Suna Pekuysal’a, Abdullah Yüce’ye, İhsan Devrim’e, Aytaç Yörükaslan’a selam söyle bizlerden. Çok üzgünüm…" sözleriyle acısını dile getirdi.



Oyuncular Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Meslektaşımız Metin Çekmez hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Gazetecilik mezunu olan sanatçı, 1962 yılında 'Hamlet' oyunu ile tiyatroyla tanıştı. 1970 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi.

90'lı yıllara damga vuran 'Süper Baba' dizisindeki 'Cevdet' karakteriyle geniş kesimlerce tanınan Çekmez ayrıca, 'Adını Feriha Koydum' dizisinde Vahide Gördüm, Çağatay Ulusoy ve Hazal Kaya ile birlikte rol almıştı.

Usta oyuncu pek çok sinema filmde de boy gösterdi. Ağabeyi Dinçer Çekmez gibi kendisi gibi oyuncu olan Metin Çekmez, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği 'Tatlı Dillim' filmi ile beyazperdeye adım attı.

Metin Çekmez, ağabeyi Dinçer Çekmez'in cenazesinde duygularını böyle dile getirmişti.

Çekmez, Tarık Akan, Emel Sayın, Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Münir Özkul ve Hulusi Kentmen'in rol aldığı 1973 yapımı 'Yalancı Yarim' filminde rol almıştı.

Metin Çekmez'in rol aldığı bazı yapımlar şöyle:

*Tatlı Dillim : Ertem Eğilmez - 1972
*Yalancı Yarim - 1973
*Atla Gel Şaban - 1984
*Namuslu - 1984
*Kurbağalar - 1985
*Süper Baba - 1993
*Komser Şekspir : Sinan Çetin - 2000
*Adını Feriha Koydum - Rıza Yılmaz - 2011
*Leyla'nın Evi - 2012
*20 Dakika - 2013

HaberTürk