Kırmızı Lale Film Festivali'nin üçüncüsü düzenleniyor


  • Kayıt: 26.02.2015 00:41:00 Güncelleme: 26.02.2015 00:41:00

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kırmızı Lale Film Festivali 29 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında Hollanda’nın Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven şehirlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde dört ayrı kategoride ödüller verilecek. 


8 gün sürecek festivalin açılışı Rotterdam De Doelen salonunda yapılırken, kapanış Amsterdam’da olacak. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak açılış önemli bir sanatçının konseriyle başlayacak. Geçen yıllardan farklı olacak bir diğer etkinlik ise tanınmış bir sanatçının fotoğraf sergisi olarak planlandı. 

 

 

3. Kırmızı Lale Film Festivali’nde Türk sinemasının uzun metrajlı filmlerinin yanı sıra, kısa film ve belgeseller de Türkiyeli ve Hollandalı izleyicilerin beğenisine sunulacak. Festival jürisi tarafından yapılacak değerlendirmeyle “En İyi Film Ödülü” ve “ En İyi Yönetmen Ödülü” sahiplerini bulurken Türk sinemasının değerli sanatçıları “Hayat Boyu Başarı Ödülü” ve “Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü” ile onurlandırılacak. 

 

 

Kırmızı Lale Film Festivali Hakkında: 

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı’nın öncülük ettiği Kırmızı Lale Film Festivali, Hollanda ile Türkiye arasında kültürel bağları sinema aracılığıyla güçlendirerek Türkiye’nin tanıtımını yapmak, turizm, sosyal ilişkiler ve tarih odaklı temaların gündeme gelmesini sağlamak amacıyla başlatıldı. İlki 2013 yılında gerçekleştirilen Kırmızı Lale Festivalinde yaklaşık 26 film gösterimi yapıldı. İkincisi ise geçen yıl Mayıs ayında gerçekleşti. İlk yıl AF Medya En İyi Film Ödülü’nü “Tepenin Ardı”; Urart En İyi Yönetmen Ödülü’nü yönetmen Emin Alper; Hayat Boyu Başarı Ödülü’nü Demet Akbağ; Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü’nü ise Erden Kıral aldı. İkinmcisi yapılan geçen Mayıs ayında ise En İyi Film Ödülü’nü “Sesime Gel”; Urart En İyi Yönetmen Ödülü’nü Hüseyin Karabey; Hayat Boyu Başarı Ödülü’nü Fatma Girik; Kırmızı Lale Ustaya Saygı Ödülü’nü ise Nuri Bilge Ceylan aldı. 

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rotterdam Belediyesi, Dizayn Matbaası, De Groot Fonds, URART, Koru Tekstil, Nofisol, Hürriyet Gazetesi, Atila Accountancy, Yunus Emre Enstitüsü, Atlas PR, AF Media firmaları festivali destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında yer aldılar.

 

https://www.facebook.com/RodeTulpFilm

 

http://www.rtff.nl/tr/