Hayranı olduğu Aşık Veysel'in filmini çekiyor


  • Kayıt: 01.07.2015 11:28:00 Güncelleme: 01.07.2015 11:28:00

Üniversite öğrencisi Numan Çakır, büyük hayranlık duyduğu ve daha önce kısa film çektiği, adına müzikal düzenlediği Aşık Veysel'in bu defa hayatını filme alıyor.

  

 

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Numan Çakır, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatını anlatan film çekiyor. 

 

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay önce çekimine başladıkları "Telli Tahta" isimli film ile ozanın aşık olma yolunda yaşadığı zorlukları anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

"Çekimleri Ekim ayında tamamlamayı planlıyoruz"


Uzun zamandır Aşık Veysel'i araştırdığını belirten Çakır, "Filmin senaryosunu yazdım, aynı zamanda yönetmenliğini de yapıyorum. Çekimlerimizi Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Sülük köyünde yapıyoruz. Filmin çekimlerini Ekim ayında tamamlamayı planlıyoruz. Lal Gecesi filminde başrolde oynayan Dilan Ezgi Aksüt ozanın ikinci eşi Gülizar'ı, üniversite öğrencisi Emre Özbey de Aşık Veysel Şatıroğlu'nu canlandırıyor" diye konuştu.

 

 

"Ünlü oyunculara filmimizde oynamaları için teklif götürdük"


Öğrenci arkadaşlarıyla birlikte 2 aydır yoğun çaba sarf ettiklerini, Karabük'te imkanlar kısıtlı olmasına rağmen özveriyle çalıştıklarını anlatan Çakır, "Ünlü oyunculara filmimizde oynamaları için teklif götürdük, heyecanlıyız" dedi.

 

 

"10 kişilik oyuncu kadromuz var"

Üniversitenin bünyesinde bulunan 3 Nisan TV'den ekipman desteği aldıklarını belirten Çakır, şöyle konuştu:

 

"Edebi altyapısı olan bir film senaryosu yazdım. Çektiğimiz film, ozanın 'aşık' olma serüvenini anlatıyor. Eşi Esma kendisini terk ettikten sonra boşluğa düşen Aşık Veysel'in daha sonra evleneceği Gülizar ile tanışma sürecini işliyoruz. 10 kişilik oyuncu kadromuz var."

 

 

"İmkansızlıklar içerisinde bir şeyleri başarmak bizim için anlamlı"

Aşık Veysel'in Türk edebiyatı için önemli bir isim ve kilit noktası olduğunu vurgulayan Çakır, şunları aktardı:

 

"Bu filmi, ozanı yeni nesile daha iyi anlatabilmek için çekmek istedik. Film, bir aşığı ve aşık olma sebebini anlatma ihtiyacından doğdu. İnşallah güzel bir film olacak. Çekimlerde bazen zorlandık. Çoğu zaman ihtiyaçları cebimizden karşıladık. İmkansızlıklar içerisinde bir şeyleri başarmak bizim için anlamlı."

 

Çakır, daha önce de Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bir günlük hayatını anlatan "Çiçeğin Beyi" adlı kısa filmi çekmiş ve Aşık Veysel Müzikali'ni düzenlemişti.