SV Utrecht'in Yeni Tesisleri


  • Kayıt: 15.04.2013 14:35:00 Güncelleme: 15.04.2013 14:35:00

T.C. Deventer Başkonsolosu Yunus Belet , SV Utrecht Futbol Kulübünün hizmete giren yeni Tesisi'nin tanıtımına katıldı. Tanıtım programına, T.C. Deventer Başkonsolosu Yunus Belet'in yanı sıra Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Çitil, , Hollanda Genç Isadamları Federasyonunu temsilen Vecih ER, Hollanda Sivaslılar Platformu Başkan Yardımcısı Sami Üşenti, Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanı Yavuz Çiftçibaşı ve Başkan Yardımcısı Yusuf Ayğün, Hollanda Karamanlılar Vakfı Başkanı Uğur Şen, HDV Utrecht Ulu Camii Başkanı Yücel Aydemir, HDV Utrecht Eyüp Sultan Camii Başkanı Aydoğan Mutlu, Leiden Golspor Futbol Klubü Yoneticileri, BMT Den Haag Futbo Klubü Yoneticileri, AGB Amsterdam Futbol Klubü Yöneticileri, RVV Kocatepe Futbol Klubü Yoneticileri, İsadamları, Sponsorların yanısıra kulüpte oynayan oyuncuları aılelerı ve Türk medyasının temsilcileri katıldı. Hollanda'daki amatör spor kulüplerine yapılan en büyük ve en modern yatırımlardan biri olan bu tesis, bölgemizin eksiğini kapatacaktır" diye konuştu.

Kulübümüzün önümüzdeki aylarda gerçekleşecek projelerinden de bahsetmek istiyorum, 10 kişiden oluşan gruplara her pazar özel antreman veriyoruz. Kulübümüz bünyesinde kurulu olan Futbol Akademisini "Futbolcu Fabrikasına" çevirmek istiyoruz. Ayrıca, profesyonel futbolcu eğitimi, profesyonel oyunculardaki bütün özellikleri öğreterek modern futbol teknolojilerinide kullanarak oyuncularımıza aktarmak istıyoruz. FC Utrecht ile altyapı anlaşmasını yaparak onların bizlere eğitim desteği vereceğini ve altaypıda oynayan yetenekli çocuklarımızla ilgilenecekleri konusunda bir anlaşma yaptık.

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan SV Utrecht Futbol Kulübü Başkanı Efrail Atak, "Öncelikle bizleri yalnız bırakmadığınız ve katılımınız için teşekkür ederim.Sporseverlerin, sponsorlarımızın ve kulübümüzde oynayan futbolcularımızın aileleriınin büyük desteği ile bu güzel eser ortaya çıktı. Spor ve spor ahlakının çok önemli olduğunu bilerek gençlerimize sahip çıkmak ve onlara rehberlik yapmak istiyoruz. Sizleri birarada bulmuşken şu teklifimi yinelemek istiyoruz,gelin daha sık biraraya gelelim ve sorunlarımıza birlikte çözümler arayalım.

T.C. Deventer Başkonsolosu Yunus Belet ise, yöneticileri tebrik ederek yaptığı kısa konuşmasında şunları söyledi; ‘’ Spora gönülden destek veriyoruz. Bu tür çalışmaların gençlerimizin yetişmesinde önemli rol oynuyor. Vatandaşlarımızın her türli faaliyetlerine katılarak onları yalnız bırakmıyoruz. Insanlarımızın birlik ver beraberlik içerisinde birşeyleri gerçeklewştirmesi bizleri memnun etmektedir. Konsolosluk olarak her zaman hizmetinizde olduğumuzu bilmenizde isterim. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
Hedef ve Vizyonlarını bir sinevizyon sunan SV Utrecht Futbol Kulübü sekreteri Ömer Soner, hedeflerinin profesyonel takımlara oyuncu yetiştirmek olduğunu anlatarak, "Bizim hedefimiz amatör takımlardan oyuncu yetişmiyor gelmiyor gibi söylemler gündeme sık sık geliyordu. Buna felsefe olarak karşıydık. Bunun olacağına inanıyorduk ve o anlamda çalışmalarımızı başlattık. "

Ayrıca, Turkiye’ deki 6 profesyonel kulüp ile sportif ilişki ve temas halindeyiz. Yetiştirdiğimiz futbolcuları tavsiye ettikleri kulüplere transfer yapıyoruz. İçinde yaşadığımız ülkenin sporuna da katkıda bulunmak amacıyla kaliteli futbolcular yetiştirmek için kurumsal, yenilikçi ve bilime dayalı çalışmalar ile başta gençlerimiz olmak üzere tüm insanlara sporu teşvik etmek, sevdirmek suretiyle sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz’’ dedi.

Program tesisin gzilmesi ve yaılan ikramın ardından sona erdi.