Gullit'ten Sneijder ve De Jong açıklaması


  • Kayıt: 17.09.2016 12:52:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:00:14

Hollanda futbolunun efsane ismi Ruud Gullit, Lig Tv’de yayınlanan Lig Merkezi programının sorularını yanıtladı. Gullit, Wesley Sneijder ve De Jong hakkında konuştu.


Geçen hafta Hollanda, İsveç ile karşılaştı. Sneijder de kadrodaydı. Görüşün nedir?


GULLIT: O maçta çok etkin olduğunu söylemeliyiz. Liderlik görevini eksiksiz yerine getirdi. Sorumluluk almaktan kaçınmadı. Sadece gol attığı için değil oynadığı oyundan dolayı da alkış aldı. Onun adına olumlu gelişmeler beni mutlu ediyor. Hala ne kadar istekli olduğunu geçen hafta bir kez daha gösterdi.


De Jong Galatasaray’a gitti. İnsanların onun hakkında farklı görüşleri var. Sence 2018 Dünya Kupası’nda yer alabilir mi?


GULLIT: Nigel defans ve hücum hattı arasında denge görevi gören bir oyuncudur. Kendisini Roy Keane ile kıyaslyayabiliriz. Takım hücuma çıktığında defansta oluşan boşlukları doldurur bu yüzden takımın çok önemli bir parçası olabilir. Ancak asla bir oyuncu kurucu değildir. Top ayağına geldiğinde oyuncu kurucu yakınında olmalı ki topu ondan alabilsin. Ancak özellikle süpürücülük anlamında çok önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyorum.


Türkiye’de takım çalıştırmayı düşünür müsün?


GULLIT: Türkiye müthiş bir ülke. İnsanlar çok sıcakkanlı. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Tabii ki taraftarın çok ateşli ve beklentilerin çok yüksek olduğunu biliyorum. Tüm bu tutku ortamı içerisinde soğukkanlılığımızı korumayı bilmelisiniz. Bunu kaybettiğinizde en büyük düşmanınız olarak karşınıza çıkabilir.


Son dönemde Hollanda Milli Takımı’yla ilgili yaşanan gelişmeler nelerdi?


GULLIT: Açıkcası kontrat görüşmeleri yaptım. Benim parayla ilgili bir talebim olmadı. Ancak Hollanda Futbol Federasyonu yetkililerine Advocaat ile yaşanan durumun tekrarlanmaması için kontrat garantisi istediğimi söyledim. Onlar da bana teklif gelirse önünü bakarsın. Farklı bir iş yaparsın dediler. Ve bu yaklaşım benim hoşuma gitmedi.


Webaslan