Renklerin Kardeşliği


  • Kayıt: 27.05.2014 08:13:00 Güncelleme: 27.05.2014 08:13:00

Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu Vlaardingen Kültür Derneği tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği çerçevesinde 14’ncüsü düzenlenen geleneksel futbol turnuvasının bu yılki teması “Renklerin Kardeşliği” oldu.
Brezilya, Türkiye, Polanya, Fas, Hollanda, Almanya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Portekiz’i temsilen 10 takımın katıldığı turnuvada renkli anlar yaşandı.
Turnuvada konuşan Vlaardingen Kültür Derneği Refik Uca; “ 14 yıldır uluslararası futbol turnuvası düzenliyoruz. Hollanda’da gelinen süreçde, çeşitli etnik grupların kaynaşmasının önemi bir kat daha artıyor.”dedi.

 

 

Bu tür faaliyetlerinin ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı mücadelenin önemli bir parçası olduğunu belirten Uca 14 yıldır bir bayram havasında geçen etkinlikler dostluk ve bir bayram havaı içinde geçmiştir” şeklinde konuştu.
Vlaardingen Belediye Başkan Yardımcısı (Wethouder) Arnout Hoekstra da katılırak desteklediği turnuva hakkında bu faaliyetin toplumdaki kaynaşmayı, farklı kültürlerin dostluk ve dayanışmayısını geliştirdiğini ifade ederek Vlaardingen Kültür Merkezini ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.

 

500’ civarında seyircinin izlediği turnuva öncesi EFELER adlı halk dansları ekibi Ege yöresine ait Zeybek oyunlarıyla turnuvaya renk kattılar.
Hollanda Futbol Federasyonu’na (KNVB) bağlı aralarında Orhan Koçak ve Engin Adanç’ın da bulunduğu hakemler tarafından yönetilen karşılaşmalarda final maçı Polanya ile Almanya arasında oynandı.