Dostluk Maçı TBMM’nin

Önceki gün Den Bosch kentindeki CHC-Orka tesislerinde oynanan maçın başlama vuruşunu Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ile Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral yaptılar.


  • Kayıt: 02.06.2014 11:58:00 Güncelleme: 02.06.2014 11:58:00

Önceki gün Den Bosch kentindeki CHC-Orka tesislerinde oynanan maçın başlama vuruşunu Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ile Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral yaptılar. Müsabaka öncesinde iki ülke milli marşlarının okunmasının ardından, Soma’daki maden faciası nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Dostluk maçı için T.B.M.M. takımında Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal ile Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü forma giydiler.
Hollanda takımında ise Türk kökenli Hollanda Milletvekilleri Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, eski Milletvekili Metin Çelik te forma giydi.

 

Baştan sona üstün oynayan T.B.M.M. takımının gollerini AKP Giresun Milletvekilleri Adem Tatlı ve Mehmet Geldi ile Bolu Milletvekilli Fehmi Küpçü attı.
Müsabaka sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Parlamenter Spor Kulübü Derneği Başkanı, AKP Giresun Milletvekili Adem Tatlı, yenmek ya da yenilmenin önemli olmadığını belirterek, dostluğun kazandığını söyledi.
Cultifest organizasyonu tarafından aylar öncesinden planlanan bu dostluk maçını bir ara Soma’daki faciadan dolayı ertelemeyi düşündüklerini belirten Tatlı, şunları söyledi: “Soma’da 301 vatandaşımızı kaybettik. Dolayısıyla aslında bizim formamız kırmızı-beyaz olmasına rağmen bugün siyah formalarla çıktık. Sağolsun Hollandalı milletvekilleri de siyah bandajlarla çıktı. Vatandaşlarımızın, şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunduk. Tabi burada amacımız sadece futbol oynamak değil, ülkemizin tanıtımını yapmak, lobi faaliyetlerinde bulunmak ve bu ülkede bulunan vatandaşlarımızla, gurbetçilerimizle bir araya gelebilmekti. Bu vesileyle Hollandalı parlamenterleri Türkiye’ye davet ediyoruz ve Türkiye’de de benzer bir dostluk maçı oynayabiliriz.”

 

Hollanda Meclis Futbol Takımı kaptanı, İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu ise, “Türk asıllı Hollandalı parlamenterler olarak T.B.M.M. üyelerini ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Bugün oynanan bu futbol müsabakasından ziyade iki devlet arasındaki ilişkileri daha önemli. Soma’daki maden faciası bizleri de derinden etkiledi.” dedi.
CultiFest Başkanı Zekeriya Arslan, organizasyona katılımlarından dolayı Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, T.B.M.M. takımı adına adına AKP Giresun Milletvekili Adem Tatlı’ya ve Hollanda Meclis Futbol Takımı adına Tunahan Kuzu’ya plaket takdim etti.