Finali Türkiye ile Hollanda'nın Oynamasını İsterdim


  • Kayıt: 10.06.2014 21:05:00 Güncelleme: 10.06.2014 21:05:00

Bu yıl yirmincisi düzenlenecek olan FIFA 2014 Dünya Kupası, 12 Haziran ile 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da organize edilecek.

 

Hollanda Meclisinde görev yapan Türk kökenli İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Tunahan Kuzu, gönlünün bir dünya kupası finalinde Türkiye ile Hollanda arasında olmasından yana olduğunu söyledi.

 

'BİZ ŞANSLI İNSANLARIZ Kİ İKİ ÜLKEMİZ VAR'

 

Türkiye'yi çok sevdiğini, A Milli Futbol Takımı'nın dünya kupası gibi prestijli turnuvalarda yeralmasını her zaman istediklerini belirten Kuzu, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Bu yıl maalesef FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası'na baba vatanım Türkiye gidemiyor. Tek tesellimiz yaşadığımız ülkemiz Hollanda'nın Brezilya'da olmasıdır. Fakat burada şunu belirtmek isterim gönlüm her zaman bir Dünya Kupası finalinin Türkiye ile Hollanda arasında olmasını arzu etmişimdir. 2014'te bu mümkün olmayacak ama neden Hollanda'nın final oynayıp dünya futbol şampiyonluğunu kazanmasını desteklemeyelim ki?

 

Biz ne şanslı insanlarız ki iki ülkemiz var. Birincisi bizim anavatanımız olan Türkiye. Hepimiz Türkiye'yi seviyoruz tabii ki ve milli takımımızın dünya kupası gibi prestijli bir turnuvada vatanımızı en güzel şekilde temsil etmesini dileriz. İkincisi ise yaşadığımız ülke Hollanda ve B Grubu'nda İspanya, Şili ve Avustralya gibi takımlarla mücadele edecek. Ona da başarılar diliyorum."

 

IRKÇI KİŞİLERE VERECEĞİMİZ EN GÜZEL CEVAP PORTAKALLARI DESTEKLEMEK

 

Hollanda'yı da çok sevdiklerini belirten Kuzu, ırkçılık yapan kişilere verecekleri en güzel cevabın Brezilya'da Hollanda'yı desteklemek olduğunu söyledi.

 

Hollanda'nın ikinci ülkeleri olduğunu da belirten Kuzu, "50 yıl önce bu ülkeye göçen dedelerimiz bu ülkenin yeniden yapılmasına büyük katkı sağlamıştır. İkinci neslin bir kısmı ve üçüncü neslin nerdeyse tamamı gözlerini bu ülkede, Hollanda'da açmıştır." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

 

" Türkiye'yi sevdiğimiz kadar Hollanda'yı da sevmemiz lazım. İçinde yaşadığımız, çocuklarımızı okullarına götürdüğümüz ve ekmeğimizi kazandığımız ülke olan Hollanda'yı sevmemek olur mu hiç? Onun için dünya kupasında Hollanda'yı da desteklememiz lazım ve başarısını istememiz lazım. Spor insanların birbirlerine yaklaşmasını ve birbirini anlamasını sağlar. Yabancı düşmanı ve ırkçı kişilere vereceğimiz en güzel cevap bu yaz turuncu portakalları desteklemek üzerine olacaktır."