Ajax Şampiyonlar Liginde Juventus İle 1-1 Berabere Kaldı


  • Kayıt: 10.04.2019 22:57:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:40

Ajax Şampiyonlar Liginde Juventus İle 1-1 Berabere Kaldı

 

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Juventus'u ağırlayan Ajax, geriye düştüğü mücadeleyi 1-1'lik beraberlikle tamamladı. Ajax'ın maç boyunca net fırsatlar yakaladığı ve galibiyeti elinden kaçırdığı maçta Juventus'un da bir topu direkten döndü. İşte nefes kesen maçın hikayesi ve tüm gelişmeler...


 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Juventus, henüz 2. dakikada Federico Bernardeschi'nin şutunda gole yaklaştı. Ceza sahası içine girer girmez yaptığı vuruşunda top kale direğinin üzerinden az farkla auta gitti.

 

 

 

Ev sahibi Ajax'ın oyunu dengelemesiyle maç orta alan mücadelesine dönerken 17. dakikada Hakim Ziyech'in şutunda kaleci Szczesny topu parmak uçlarıyla kornere tokatladı ve mutlak bir gole engel oldu.


 

Taraftarının da desteğini arkasına alan Ajax oyunun kontrolünü de sağlarken ev sahibi ekip 24. dakikada bir kez daha golle burun buruna geldi.


Sağ kanatta topla buluşan Tadic'in pasında topu kontrol eden Van de Beek, açıyı bulur bulmaz penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı ancak top kale direğini sıyırarak auta gitti.


Juventus'un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ilk yarıda istediği pasları alamazken son dakikada bulduğu pozisyonda golü atmayı başardı.


Sağ kanattan Cancelo'nun yaptığı ortaya müthiş hareketlenen Ronaldo, kafa vuruşunda kaleci Onana'yı mağlup etti ve bu golle ilk yarı Juventus'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


Ajax ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Santranın yapılmasının ardından paslaşan Ajax'lı oyuncular sol kanattan atak geliştirmek isterken Cancelo hata yaptı ve topu kaptırdı.


Rakibinin hatasını değerlendiren David Neres topla buluştu, ceza sahasına girer girmez köşeye yaptığı plase vuruşla kaleci Szczesny'yi mağlup etti ve skoru 1-1'e getirdi.



 

 

Maçın 50. dakikasında Ajax'ın yine sol kanattan geliştirdiği atakta Dusan Tadic ceza yayı önünde topla buluşur buluşmaz pasını Neres'e aktardı. Neres'in vuruşunda top ağlarla buluştu ancak gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.


Beraberlik golü sonrasında Juventus'u kendi yarı sahasına hapseden Ajax, sağlı sollu ataklar geliştirirken beraberlik golünü atan Neres rakip savunmaya zor anlar yaşattı.


İkinci yarıda organize atak geliştirme konusunda zorluklar yaşayan Juventus'ta Mario Mandzukic oyundan alınırken yerine Douglas Costa girdi. Sakatlanan Matuidi'nin yerine ise Paulo Dybala dahil oldu.


Ajax'ın 19 yaşındaki kaptanı stoper Matthijs de Ligt, gol pozisyonu dışında Ronaldo'yu maç boyunca adım adım takip etti ve rahat pozisyona girmesini engelledi.


Dakikalar 77'yi gösterirken Tadic'in topuk pasında topla buluşan Ekkelenkamp köşeye vuruşunu yaptı ancak kaleci Szczesny kritik bir kurtarışa imza atarak golü engelledi.

 

Juventus'un pozisyon bulmakta zorlandığı anlarda Douglas Costa sol kanattan ceza sahasına girdi. Uzak direğe yaptığı vuruşu direğe çarparak oyun alanına döndü.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Amsterdam Johan Cruyff Arena'da oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

 

İki takım 16 Nisan'daki rövanş karşılaşmasında tekrar bir araya gelecek.


Öte yandan maçta sarı kart gören Nicolas Tagliafico, rövanş karşılaşmasında cezalı duruma düştüğü için forma giyemecek.