Ajax'ın Maçları Şampiyonlar Ligi dolayısıyla Ertelendi


  • Kayıt: 20.04.2019 20:01:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:07:43

Ajax'ın Maçları Şampiyonlar Ligi dolayısıyla Ertelendi 

 

Yarı finalde Tottenham ile eşleşen Ajax'ın, lig maçlarında kolaylık yaşaması için lig maçı ertelendi. Ajax'ın Tottenham maçlarına daha rahat ve dinlenmiş biçimde çıkması için böyle bir karar verildi. Hollanda'da 18 kulüp bu konu için acil olarak bir araya gelip toplantı düzenlediler.


33. hafta maçlarının ertelenmesi kararı bu toplantıda çıktı. Ajax'ın Tottenham maçına yorgun çıkmaması için böyle bir yola gidildi ve tüm kulüpler kabul etti. Bu çağrı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan geldi. Normalde 28 Nisan haftasında oynanması gereken maçlar bu nedenle 15 Mayıs'a ertelendi.


 Federasyondan yapılan açıklamada, "Ajax'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilrleyişini takip ediyoruz. Bu kararı kulüplere sorduk. Elbette kulüpler için çok ideal bir çözüm değil ancak kabul edildi. Bu sadece Ajax'a bir yardım olarak görülmemeli, bu hareket aslında Hollanda futboluna bir yardım. Avrupa'da başarıı olabimek adına bir yardımdır." denildi. Ligde 74 puanı bulunan Ajax, 74 puanı bulunan PSV Eindhoven'ın averajla önünde bulunuyor.