Cüneyt Çakır en iyi ikinci hakem olarak gösterildi


  • Kayıt: 29.06.2014 14:02:00 Güncelleme: 29.06.2014 14:02:00

Çakır, World Referee adlı internet sitesi tarafından Dünya Kupası'nda maç yöneten en iyi ikinci hakem olarak gösterildi.

 

Dünya Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden Türk hakem Cüneyt Çakır, şu ana kadar ortaya koyduğu performansla adından övgüyle söz ettirdi. İlk olarak Brezilya-Meksika maçını yöneten Çakır ardından son olarak Cezayir-Rusya karşılaşmasında görev yaptı.
Yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte gösterdikleri yönetim beğeni kazanan Cüneyt Çakır için “Şu ana kadar turnuvanın en iyi hakemlerinden bir tanesi” yorumu yapıldı.
Dünya Kupası’ndaki hakem performanslarını değerlendiren World Referee internet sitesi Cüneyt Çakır’ı en iyi iki hakemler arasında gösterdi.

 

ÇAKIR İKİNCİ SIRADA

 

Dünya Kupası’ndaki hakemleri değerlendirmeye alan sitenin puanlamasına göre Türk hakem 7.9 puanla Hollandalı Bjorn Kuipers'ın ardından en iyi ikinci hakem olarak gösterildi. Kuipers ile Çakır’a 7.9 şu ana kadar kupadaki en iyi iki hakem olarak gösterildiler. Kuipers İngiltere-İtalya ve İsviçre-Fransa maçlarını yönetmişti.

 

Bjorn Kuipers (Hollanda) 8.0
Cüneyt Çakır (Türkiye) 7.9
Ravzshan Irmatov (Özbek) 7.7
Nestor Pitana (Arjantin) 7.4
Papa Gassama (Gambiya) 7.4