Hollandalı gazeteciler: Sparta en iyi oyuncusunu kaybediyor


  • Kayıt: 20.06.2019 12:35:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:02

Hollandalı gazeteciler: Sparta en iyi oyuncusunu kaybediyor


Trabzonspor'un kadrosuna katmakta kararlı olduğu Halil Dervişoğlu için artık kısa bir süre kalırken yarın yapılacak görüşme sonrasında transferin açıklanması bekleniyor. Kısa sürede takımı için önemli işlere imza atan 19 yaşındaki futbolcu için Hollandalı gazeteciler de çarpıcı ifadeler kullandı. 


Yeni transfer dönemine yaptığı genç oyuncu takviyeleri ile başlayan Trabzonspor'da bir sonraki hedef Halil Dervişoğlu. Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan 19 yaşındaki santrafor bu sezon attığı gollerle Sparta'nın adından söz ettirmişti. Daha önce Dick Advocaat'ın da Fenerbahçe'ye önerdiği ancak kabul görmediği Halil için bordo mavililer yarın beklenen adımı atacak. Bugün Hollanda'ya gidecek olan yönetim, yarın görüşmeyi gerçekleştirecek. Muhabirimiz Burak Zihni de Sparta'yı takip eden gazeteciler ile görüştü. Halil'in çok büyük bir kayıp olacağı görüşünü bildiriyorlar. Çok yetenekli Takıma girdiğinden bu yana gösterdiği performansla herkesin dikkatini çeken Halil Dervişoğlu Hollanda'da da konuşuluyor. Birçok kez haftanın kadrosuna seçilen Halil için gazeteciler; 'Çok yetenekli. Soğukkanlı ve gol vuruşunu çok iyi yapıyor" ifadelerini kullanıyor. 


Sparta'nın en önemli oyuncusu! Rotterdam ekibinin alt yapısından yetişen ve burada profesyonel olan Halil'in Sparta için önemi de Hollanda basınına göre çok büyük. 19 yaşındaki futbolcu için Eredivisie'de bir sezon oynaması halinde daha da fazla para kazanılacağı görüşünde birleşen basın mensupları hem ekonomik hem de duygusal olarak takımın en önemli oyuncusunun kaybedileceğini dile getiriyorlar. 

 
Trabzonspor aşkı bambaşka Ailesi Trabzonlu ve Trabzonsporlu olan Halil'in aşkı da Hollanda'da dilden dile yayılmış. Tatil günlerinde kendisinin ve ailesinin Trabzonspor forması giydiğinden bahseden gazeteciler, "Hayat onu tuttuğu takıma götürüyor. Sadakati yüksek bir oyuncu. Katkı sağlayacağına ve adını daha da fazla duyuracağından eminiz" dedi.