Naci Ünüvar Ajax tarihinin gol atan en genç ikinci oyuncusu oldu!


  • Kayıt: 23.01.2020 17:19:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:37

Naci Ünüvar Ajax tarihinin gol atan en genç ikinci oyuncusu oldu!


Hollanda KNVB Kupası son 16 turu maçında Ajax, evinde Spakenburg'u 7-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırırken karşılaşmaya damga vuran isim Türk asıllı oyuncu Naci Ünüvar oldu. Oyuna 75. dakikada giren 16 yaşındaki oyuncu 86. dakikada penaltıdan attığı golle Ajax tarihinin gol atan en genç ikinci oyuncusu oldu. Naci Ünüvar aynı zamanda Ajax tarihinde resmi maçta görev alan en genç ikinci oyuncu da oldu.

Hollanda KNVB Kupası son 16 turunda Ajax, Spakenburg'u konuk etti.


Ajax rakibini 7-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdıran takım oldu.


Kırmızı beyazlı ekipte 75. dakikada oyuna giren Naci Ünüvar, 86. dakikada penaltıdan attığı golle skoru tayin eden isim oldu.


Penaltıyı Ünüvar yaptırırken takımın birinci penaltı atıcısı olan Klaas-Jan Huntelaar, atışı genç oyuncunun yapmasını istedi.


Ünüvar, böylelikle Ajax tarihinin gol atan en genç ikinci oyuncusu oldu.


16 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Ajax tarihinde resmi maçta görev alan en genç ikinci oyuncu da oldu.


NACİ ÜNÜVAR KİMDİR?


Hollanda Ajax takımında oynayan Naci Ünüvar 13 Haziran 2003 doğumludur ve Hollanda'da dünyaya gelmiştir. İkizler burcudur. Yeteneği ile dikkatleri üzerine çeken genç yetenek kısa sürede büyük kulüplerin transfer listesine girmeyi başarmıştır.


Genç yıldız her iki ayağınıda çok iyi kullanabilmektedir. Ayrıca orta saha on numara pozisyonunda, sol kanat ve santrafor mevkilerinde forma giyme özelliğine sahiptir.


Bugüne kadar 6 kez Hollanda U15 Milli takım formasını giymiştir. OFC Zaandan alt yapısından Ajax takımının alt yapısına geçiş yapan Naci Ünüvar baba tarafından aslen Konya'lıdır.