Pogba Milli Takım’ı bırakma kararı aldı!


  • Kayıt: 26.10.2020 17:51:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:41

Macron’un İslam’a yönelik sözleri sonrası…Paul Pogba Milli Takım’ı bırakma kararı aldı!

 

Macron’un İslam’a yönelik sözleri sonrası…

Manchester United'ın Müslüman yıldızı Paul Pogba, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamiyet ile ilgili verdiği demecin ardından flaş bir karar aldı. İngiliz basını yıldız futbolcunun Macron'un İslamafobik sözlerinin ardından milli takımı bıraktığını öne sürdü.


Paul Pogba Milli Takım’ı bırakma kararı aldı! Macron’un İslam’a yönelik sözleri sonrası…

 

Fransa Milli Takımı’nda Paul Pogba krizi yaşanıyor… İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United forması giyen Müslüman futbolcu Paul Pogba, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslamiyet hakkında söylediği skandal sözlerin ardından milli takımı bırakma kararı aldı.

 

BİR SONRAKİ MAÇTA FORMA GİYMEYECEK


The Sun’da yer alan habere göre; Fransa’da son dönemde İslamiyet’e karşı gösterilen tavır ve Cumhurbaşkanı Macron’un İslamafobik çıkışından rahatsız olan 27 yaşındaki yıldız oyuncu Milli Takım formasını bıraktı. Haberde Pogba’nın milli takıma vedasıyla ilgili bir resmi açıklamanın yapılmadığı belirtilirken bir sonraki maçta Fransa forması giymeyeceği belirtildi.

 

HAKARET İÇERİKLİ KARİKATÜRLER YANSITILDI


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son dönemde Müslümanları ve İslami kuruluşları hedef almasıyla ülkenin farklı şehirlerinde İslam karşıtı uygulamalar görülmeye başladı.

 

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim’de öldürülen öğretmeni anmak için resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun HZ. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtıldı.

 

MACRON’DAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

 

Macron, 2018’de Dünya Kupası’nı kazanan Fransa Milli Takımı’nda takımın en değerli oyuncularından biri olan Pogba’yı böyle kutlamıştı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Yvelines bölgesindeki Les Mureaux komününde “ayrılıkçılık” üzerine düzenlenen bir toplantıya katılmış ve “Fransa’nın laik değerlerinin korunması” hedefiyle hazırlanan yeni bir plan açıklamıştı. Burada İslamiyeti hedef alan Macron, “Fransa’daki İslam’ı dış etkilerden kurtarmamız gerek. Laiklik, birleşik Fransa’nın çimentosudur. İslam, bugün dünyanın her yerinde kriz yaşayan bir dindir” diyerek tepki çekmişti.

 

Pogba’nın dışında Fransa Milli Takımı’nda görev yapan diğer Müslüman futbolcular Djibril Sidibe, N’Golo Kante, Benjamin Mendy, Nabil Fekir, Ben Yedder, Ousmane Dembele ve Adil Rami’den de benzer tepki bekleniyor.


-The Sun