Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın rakiplerinden biri Hollanda!


  • Kayıt: 07.12.2020 20:07:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:47

Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın rakiplerinden biri Hollanda!

 

A Milli Futbol Takımı'nın 2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaşacağı rakipleri belli oldu.


A Milli Futbol Takımı'nın 2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası Elemeleri'nde karşılaşacağı rakipleri belli oldu. G Grubu'nda mücadele edecek olan Ay-yıldızlılar; HollandaNorveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile eşleşti.


Katar'ın ev sahipliğinde 2022 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası öncesinde eleme grupları belli oldu. FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan merkezinde düzenlenen kura çekimi online olarak gerçekleşti. Avrupa ekiplerinin yer alacağı 10 grupta, Gruplarını birinci sırada bitiren 10 takım ve gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımların oynayacağı play-off sonrasında 3 takım daha Dünya Kupası bileti alacak. Karşılaşmalar mart ayında başlayacak. Avrupa'dan 55 takımın yer aldığı 10 grupta, A, B, C, D ve E grupları 5 takımdan, F, G, H, I ve J grupları ise 6 takımdan oluştu. Kura çekiminde İtalya ile Dünya Kupası'nı kaldıran efsane oyunculardan Daniele de Rossi ve 2010 yılında Dünya Kupası Finali'nde forma giyen Hollandalı Rafael van der Vaart yer aldı. A Milli Futbol Takımı, G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık işe eşleşti.

 

Kış koşulları ve politik durumlar grupları etkiledi


Kura çekiminin ardından açıklamada bulunan Hollandalı efsane isimlerden Rafael van der Vaart, Hollanda'nın grupta favori olarak gözüktüğünü ancak grubun da oldukça zorlu olduğunu ifade ederek, "Hollanda, oldukça iyi takımlarla eşleşti. Hollanda'da Türkiye çok sevilir. İlginç bir grup oldu" açıklamasını yaptı. Gruplarda yer alan takımlar, eşleşmelere göre farklı gruplarda yer aldı. Belarus, aşırı kış koşulları nedeniyle D Grubu yerine E Grubu'nda yer aldı. D Grubu'nda kış koşullarının zorlu geçtiği bir başka ülke Finlandiya yer aldığı için böyle bir uygulama yapıldı. Kosova da A Grubu yerine B Grubu'nda yer aldı. A Grubu'nda Sırbistan yer aldığı için ve iki ülke arasındaki politik durumdan dolayı bu uygulama yapıldı.

 

Katar'da 2022 yılında düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası öncesinde Avrupa Elemeleri şu şekilde oluştu:


G Grubu


Hollanda

 

TÜRKİYE

 

Norveç

 

Karadağ

 

Letonya

 

Cebelitarık

 

A Grubu

 

Portekiz

 

Sırbistan

 

İrlanda Cumhuriyeti

 

Lüksemburg

 

Azerbaycan

 

B Grubu

 

İspanya

 

İsveç

 

Yunanistan

 

Gürcistan

 

Kosova

 

C Grubu

 

İtalya

 

İsviçre

 

Kuzey İrlanda

 

Bulgaristan

 

Litvanya

 

D Grubu

 

Fransa

 

Ukrayna

 

Finlandiya

 

Bosna Hersek

 

Kazakistan

 

E Grubu

 

Belçika

 

Galler

 

Çekya

 

Belarus

 

Estonya

 

F Grubu

 

Danimarka

 

Avusturya

 

İskoçya

 

İsrail

 

Faroe Adaları

 

Moldova

 

H Grubu

 

Hırvatistan

 

Slovakya

 

Rusya

 

Slovenya

 

G.Kıbrıs Rum Kesimi

 

Malta

 

I Grubu

 

İngiltere

 

Polonya

 

Macaristan

 

Arnavutluk

 

Andorra

 

San Marino

 

J Grubu

 

Almanya

 

Romanya

 

İzlanda

 

Kuzey Makedonya

 

Ermenistan


İhlas Haber Ajansı