Hollanda’da Futbol devrimi: 30 profesyonel kulüp ligden çekiliyor…

Hollanda futbolu önümüzdeki 5 yılda yapısal açıdan büyük değişim yaşayacak...


  • Kayıt: 29.06.2021 21:57:09 Güncelleme: 30.06.2021 19:55:30

Hollanda futbolu önümüzdeki 5 yılda yapısal açıdan büyük değişim yaşayacak. Mevcut futbol otoritesi KNVB'yi (Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu) kabul etmeyen 30 ekip, 2025 yılında kendi liglerini kuracak. Hollanda kaynaklarının "NL League" olarak tanımladığı bu lig, La Liga ve İngiltere Premier Lig prosedürünü ülke futboluna entegre etmeye çalışacak. 

9 aydır üzerinde çalışılıyor

Hollanda'da yayın yapan Voetbal Primeur, NL League hakkında 30 profesyonel ekibin 9 ay süredir hazırlık yaptığını ileri sürdü. Hollanda'nın 1 ve 2. liglerinde 34 ekibin olduğu biliniyor. Yeni oluşuma şerh koyan ekipler arasında Ajax, Feyenoord, MVV ve De Graafschap var. Ajax ve Feyenoord yönetimi, NL League adlı oluşumun kendi ticari yapılarını zedeleyeceğini ileri sürüyor. 

Eredivisie CV liderliğinde bir araya gelen 30 ekip, 2025 yılından itibaren NL League çatısı altında mücadele edecek. Eredivisie CV'nin direktörü Jan de Jong, "Bu Hollanda futbolu için son derece önemli bir adım. Bütün paydaşlarımızı ligde tutmak gerekiyor. Ajax ve KNVB'deki diğer ekiplere bu konuyu tekrar danışacağız." dedi.

Ajansspor