5 MADALYA KAZANAN TÜRKİYE AVRUPA İKİNCİSİ

Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında Serbest Stil müsabakaları tamamlanırken 5 madalya kazanan Türkiye takım halinde topladığı 126 puanla Avrupa ikincisi oldu...


  • Kayıt: 03.07.2021 18:20:44 Güncelleme: 03.07.2021 18:20:44

Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında Serbest Stil müsabakaları tamamlanırken 5 madalya kazanan Türkiye takım halinde topladığı 126 puanla Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonayı Rusya birinci, Azerbaycan üçüncü sırada tamamladı. Serbest stilde bugün
Taner GARİP Gümüş Emre ÇİFTÇİ ise Bronz Madalya kazandı.
İstanbul BŞB Güreşçisi
74 kg Taner GARİP Makedon Alman ve Ukraynalı rakiplerini yenerek çıktığı finalde Avrupa Şampiyonu Azerbaycanlı Cebrail Hacıyev ile karşılaştı. Güçlü rakibine yenilince Gümüş madalyada kaldı.
Ankara TEDAŞ Spor Güreşçisi
61 kg Hamza ZOPALI repesajda Belarus rakibi İvan Hramyka'yı (6-3) yendi Bronz Madalya için Moldovalı Pavel Andrusca'ya son anlarda verdiği puanlarla yenilince Avrupa 5.cisi oldu.
Ankara ASKİ Güreşçisi
86 kg Emre ÇİFTÇİ repesajda güçlü rakibi Azerbaycanlı Fuad Mayılov'u (3-0) yendi. Bronz Madalya için karşılaştığı Macar Joel Hencz'i de (7-5) yenerek Bronz Madalyanın sahibi oldu. Türkiye Serbest Stilde Polat POLATÇI ile Altın, Taner GARİP ile Gümüş, Mevlüt ÖZDEMİR
İsmail KÜÇÜKSOLAK ve
Emre ÇİFTÇİ ile Bronz madalya kazandı. Serbest stilde Rusya 185 puanla birinci, Türkiye 126 puanla ikinci,
Azerbaycan 119 puanla üçüncü oldu.

MELİSA SARITAÇ FİNALDE

2 BRONZ 1 REPESAJ MAÇIMIZ VAR
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında heyecan Kadınlar müsabakaları ile sürecek. Melisa SARITAÇ tüm rakiplerini yenerek finale yükseldi. Melda DERNEKÇİ ve Nesrin BAŞ Bronz Madalya maçına Selvi İLYASOĞLU ise repesaj maçına çıkacaklar.
ENKA Güreşçisi
55 kg Melda DERNEKÇİ Çeyrek finalde Bulgar takımındaki Fatma Tahir Shaban'ı (10-4) yendi Yarı finalde Avrupa 2.si Macar Roza Szenttamasi'ye yenildi Bronz Madalya için Belarus rakibi Viktorya VOLK ile karşılaşacak.
İst. Ümraniye BSK Güreşçisi 76 kg Melisa SARITAÇ Çeyrek finalde
Avrupa 2.si Dünya 3.sü rakibi Belarus Kseniya DZIBUK'u (4-1) yendi, Yarı finalde de güçlü rakibi Rus Maria SILINA'yı (6-2) yenerek finale yükseldi.

Haber: Sedat TAPAN