Dünya Sampiyonu "Hatice Özyurt" SMA hastası Alparslan Sarıboğa için yardım çağrısında bulundu.

Evet küçücük bedeniyle büyük acılar içinde yaşam savaşı veren Sma Alparslan Sarıboğa bebek şimdi bizden yardım istiyor...."


  • Kayıt: 28.12.2021 19:55:11 Güncelleme: 28.12.2021 21:09:32

Evet küçücük bedeniyle büyük acılar içinde yaşam savaşı veren Sma Alparslan Sarıboğa bebek şimdi bizden yardım istiyor. "Ben şahsım adına onun için elimden geleni yapacağım" diyor Hatice.. 34 yaşında iki Avrupa ve iki Dünya şampiyonluğu bulunan Hatice Hollanda'nın Steenwijk Overijssel'da dünyaya geldi. Özyurt Kyokoshin karete siyah kuşağa sahip. 

MMA (Mix Martial Aerts) dalında spor hayatına devam ediyor. 22 senedir dövüş sporlarında faaliyet gösteren Hatice Özyurt 12 yaşında bu spor dalına başlamış 15 turnuvaya katılmış ve profesyonel 116 maça çıkmış. Hollanda'da yaşayan Hatice Özyurt "34 yaşındayım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Önümüzdeki turnuva icin hazırlanıyorum. Bu günden itibaren tüm sma hastası bebeklerin sesi olmak istiyorum. Umarım yaptığım bu hareket ile Türkiye'de bu spora destek veren arkadaşlarıma örnek olurum.. " diyor.

Maalesef ölümcül bir kas Hastalığı olan SMA kasların erimeye geçmesiyle hasta gereken ilaç bulunamazsa hayatını kaybedebiliyor. Çok pahalı olan" Zolgensma" ilacı henüz Türkiye'de verilmediği için SMA hastası bebeklerin aileleri seslerini duyurmaya çalışarak bağış kampanyalarına başlıyor. Miktar oldukça yüksek, aileler 2 milyon doların tamamlanmasını bekliyor.. Kimi ünlülerin bağış yapmaları bekleniyor ama neredeyse imkansız. Ailer icin ünlülere ulaşabilmek imkansız. SMA hastalarının sayısı o kadar çok ki bu kampanyaları duyan köşe bucak kaçıyor. Sma hastası çocukların aileleri hergün saatlerce instegram üzerinden canlı yayında para toplamaya ve seslerini duyurmaya çalışıyor. Yardım edenlerin sayısı ve bağışlanan miktarlar 2 milyon doların yanında devede kulak kalıyor.Bu nedenlerle kampanyalar gece gündüz aylarca devam ediyor. Çocuklar bir bir melek oluyor. Oysa gerçekten bağışlar toplanabilir. Örneğin Hatice Ozyurt'un yaptığı örnek olabilir. SMA hataları için sporcularımız ve ünlülerimiz canlı yayında özellikle dev müesseselerden bağış toplayabilir ve bazen bu bağışlar rekor düzeye ulaşabilir. Neden olmasın...

SMA hastaları için tanınmış, tanımamış müesseselerin ve ekonomik durumları bilinen ünlülerin bağışlarına mutlak ihtiyaç var. Aslında onları yaşatmak hepimizin görevi...

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Sarıboğa (33) ve ev hanımı eşi Habibe Sarıboğa (32), 2 yıl önce dünyaya gelen ikiz erkek çocuklarından Alpaslan'ın 2 aylıkken kollarını ve ayaklarını hareket ettiremediğini fark etti. Hastanede tedaviye alınan minik Alpaslan'a yapılan testler sonucu 3 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. 28 aylık ikizlerden Metehan koşup oynamaya başladı ve 16 kiloya ulaştı ancak SMA hastası minik Alpaslan 8,5 kiloda kaldı. Alparslan, 7 doz ilacını alırken iyileşebilmesi için tek umudu olarak kendisi gibi hasta çocuklara yurt dışından uygulanan ilaç kaldı. İlacın 2 milyon 156 bin doları bulan masrafını karşılayacak maddi imkanı olmayan Sarıboğa ailesi için Aydın Valiliği onayı ile yardım kampanyası başlatıldı.

İLACIN ALINMASINI İSTİYORUZ

Baba Ömer Sarıboğa, “Oğlum Alpaslan SMA Tip1 hastası biz de ilacı için Aydın Valiliği'ne başvurduk. 20 Ekim tarihinde ise kampanya için onay çıktı. İlacı alabilmemiz için toplam 2 milyon 156 bin dolar azım. Bu ilacı alabilen çocuklarda iyi gelişimler var. Biz de oğlumuzun o ilacı almasını istiyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Destek olmak isteyenler için Valilik onaylı IBAN numarası TR29 0001 0090 1007 4820 9050 01. Oğlum için yardım bekliyoruz” dedi.

Valilik izinli iban

TR290001009010074820905001

Ziraat Bankası / Alparslan Sarıboğa

Instagram- smaalparslansariboga

Facebook- SmaAlparslanSariboga

WhatsApp- SmaAlparslanSariboga

Telefon Ömer Sarıboğa. +90 553 463 46 34

Sma Alparslan Sarıboğa bebeğin babası Ömer Sarıboğa ile telefon görüşmesi yapabilirsiniz. Tüm bilgileri kendisinden alabilirsiniz. Instagram adresimizde (smaalparslasariboga) her türlü bilgiye ulaşabirsiniz.