Fenerbahçe Slavia Prag'a 3-2 mağlup olarak Avrupa Konferans ligine veda etti

Kadıköy'deki ilk maçı 3-2 kaybeden sarı lacivertliler, rövanş maçında da rakibine aynı skorla 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti...


  • Kayıt: 24.02.2022 22:01:01 Güncelleme: 24.02.2022 22:03:28

UEFA Avrupa Ligi son 16 play turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Çekya ekibi Slavia Prag ile deplasmanda karşılaştı. Kadıköy'deki ilk maçı 3-2 kaybeden sarı lacivertliler, rövanş maçında da rakibine aynı skorla 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, Slavia Prag karşısında Attila Szalai'yi sol bekte görevlendirdi. Kartal, stoperde görev yapan Macar futbolcuyu Filip Novak ve Çağtay Kurukalıp'ın yokluğunda savunmanın solunda tercih etti. Deneyimli teknik adam, Ferdi Kadıoğlu'na ise sol açıkta forma şansı verdi. Osayi-Samuel ise uzun zaman sonra tekrar savunmanın sağında görev aldı.

Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan İrfan Can Kahveci, 4 maç sonra kadroya alındı. Milli futbolcu, omzundan yaşadığı sakatlık nedeniyle UEFA Konferans Ligi'nde Slavia Prag, Türkiye Kupası'nda Yukatel Kayserispor ve ligde ise GZT Giresunspor ile Hatayspor müsabakalarında forma giyememişti.

Sarı laciverlilerde karşılaşmanın 26. dakikasında sakatlanan Ferdi Kadıoğlu, oyuna devam edemedi. Bir süre 10 kişi mücadele eden Fenerbahçe, rakibi karşısında 2-0 geri düştü. 28. dakikada Nazım Sangare, Ferdi'nin yerine oyuna dahil oldu.

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında stat kapasitesinin yüzde 50'si taraftara açıldı. Çekya'nın başkenti Prag'daki Eden Arena'da oynanan karşılaşmayı yaklaşık 10 bin seyirci takip ederken, sarı-lacivertli 500 taraftar da tribünden takımlarına destek verdi.

Slavia Prag takımı, sahaya Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine tepki olarak Ukrayna bayrağının renkleri sarı ve mavinin yer aldığı formalarla çıktı. Ev sahibi ekibin taraftarları da tribüne "Savaşı durdurun" pankartı açtı.

Eden Arena'daki maçın 19. dakikada ev sahibi takım öne geçti. Plavsic'in sağ çaprazdan yaptığı ortada arka direkte Holes'in içeriye çevirdiği meşin yuvarlak havalandı. Ceza sahasında Traore'nin indirdiği top Tisserand'dan döndü. Schranz'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0.

27. dakikada Slavia Prag farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Plavsic, pasını sağdan hareketlenen Traore'ye verdi. Bu oyuncu meşin yuvarlağı bekletmeden Sor ile buluşturdu. Sor'un ceza sahası içi sağ çaprazda kaleci Altay ile karşı karşıya yaptığı vuruşta top uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-0.

39. dakikada Fenerbahçe fileleri havalandırdı. Sağ kanatta topla buluşan Osayi-Samuel, son çizgiye indikten sonra pasını Mert Hakan Yandaş'a verdi. Mert Hakan'ın ceza yayı çevresinde sol ayağıyla uzak direğe çıkardığı sert şutta meşin yuvarlak ağlarla gitti: 1-2.

63. dakikada Slavia Prag farkı tekrar 2'ye çıkardı. Tomas Holes'in pasında Yira Collins Sor'un çektiği şşıtta meşin yuvarlar ağlarla buluştu: 3-1.

90. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Arda, şık çalımlarının ardından ceza sahası içinde çektiği şut kaleciden döndü. Dönen topu önünde bulan Berisha ağlara gönderdiği topla skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcisimiz sahadan 3-2'lik skorla mağlup oldu.

Beinsports