Roma Avrupa konferans ligi finalinde Hollanda'nın Feyenoord takımını 1-0 mağlup ederek Kupa'nın ilk sahibi oldu

Roma Nicolò Zaniolo'nun 32. dakikada atiği gol ile mücadeleye 1-0 kazanarak Konferans Ligini kazanan ilk takım oldu...


  • Kayıt: 25.05.2022 20:59:36 Güncelleme: 25.05.2022 21:23:47

Roma Avrupa konferans ligi finalinde Hollanda'nın Feyenoord takımını 1-0 mağlup ederek Kupa'nın ilk sahibi oldu

UEFA Konferans Ligi finalinde Roma, Feyenoord'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. İtalyan ekibi, bu sezon ilk kez düzenlenen Avrupa futbolunun üç numaralı turnuvasını ilk kazanan takım olarak tarihe geçti. Öte yandan Roma, ilk kez Avrupa kupası kazanma başarısı gösterdi.

Roma Nicolò Zaniolo'nun 32. dakikada atiği gol ile mücadeleye 1-0 kazanarak Konferans Ligini kazanan ilk takım oldu.

Tarihe geçtiler! UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Roma

KUPA ROMA'NIN

İkinci yarıya Feyenoord harika başlarken peş peşe ataklarda Roma kalecisi Rui Patricio kalesinde adeta devleşti. 2 kere direkten dönen Hollanda ekibi bir türlü aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın son çeyreğinde ise Roma, katı savunma anlayışıyla rakibine pozisyon vermedi. Maçı 1-0 kazanan Roma, İlk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı.

Tarihe geçtiler! UEFA Konferans Ligi'nde şampiyon Roma

İLK KEZ AVRUPA KUPASI KAZANDILAR

Roma, UEFA Konferans Ligi'ni ilk kazanan takım olmasının yanı sıra Jose Mourinho yönetiminde bir ilki de başardı. Portekizli hoca, İtalyan devine Avrupa kupalarındaki ilk kupasını kazandırdı.

Mourinho ilki başardı

1961'de Fuar Şehirleri Kupası'nda elde ettiği şampiyonluk dışında Avrupa arenasında başarısı bulunmayan Roma, 61 yıl sonra ikinci kez mutlu sona ulaştı.

Roma'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho ise UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kupaya uzanan ilk çalıştırıcı oldu.

1970 UEFA Avrupa Kupası, 1974 ve 2002 UEFA Kupası'nın galibi Feyenoord ise Avrupa arenasındaki 4. şampiyonluk şansını değerlendiremedi.