Hollandalı mühtedi futbolcunun Kur'an-ı Kerim okuduğu görüntüler

PEC Zwolle'de forma giyen ve İslam'ı kabul eden 22 yaşındaki Hollandalı futbolcu Davy Van Den Berg, Kur’an-ı Kerim'in Naziât Suresi'nden ayetler okuyor...


  • Kayıt: 25.09.2022 13:37:11 Güncelleme: 25.09.2022 16:59:28

Hollandalı mühtedi futbolcunun Kur'an-ı Kerim okuduğu görüntüler

Hollanda yeşil sahalarında 2.lig takımlarından PEC Zwolle formasını giyen 22 yaşındaki Davy van den Berg'in yıllar önce İslam’ı seçerek Müslüman olduğu ortaya çıktı. Genç futbolcu, Müslüman olduktan sonra ‘Davut’ ismini aldı. Arapçayı öğrendi, Kur’an-ı Kerim i okumaya başladı. Okuyuşu herkesi duygulandırdı. Bakın Müslüman olduğunu nasıl anlatıyor:

“Her şey ben 15 yaşındayken başladı. O zaman annem 51 yaşındaydı ve inanın kendisi ani bir şekilde aramızdan ayrıldı, hayatını kaybetti. Aniden rahatsızlandı, doktora gittik, hastanede yapılan kontrollerde akciğer kanseri olduğunu öğrendik ve kanser tüm vücudunu da sarmıştı. İnanın tüm bunları çok kısa süre içerisinde öğrendik ve annem hastaneden bir daha eve dönemedi, orada bir buçuk günde hayatını kaybetti. İki ablam, ben ve babam için çok zor günlerdi.

Annemi kaybettiğimizde ben kendimi futbola vererek anne acısını unutmaya çalıştım ama kolay olmadı. Hep kendime “yaşam bu kadarlık mı? Artık ölen için yaşam bitti mi? Öldükten sonra ben ne olacağım? Peki, ölen bir kişi için bundan sonra ne olacak?” gibi sorular kafama takılmıştı. Bunlara cevap aramaya başladım. O dönemde ben bunları yaşarken Müslüman olan çok samimi bir arkadaşım vardı. Boş zamanlarımda hep onunla birlikteydim. Onun arabasına bindiğimde o hep İmam Faysal’dan Kuran-ı kerim tilaveti dinlerdi. Onu dinlerken inanın vücudumdaki tüyler diken diken olurdu, çok etkileniyordum. Her arabasına bindiğimde ‘lütfen İmam Faysal’ı açar mısın?’ diye sorardım ve o da beni kırmazdı.

Kuran’ı Kerim dinlediğimde kendimde bir rahatlık hissediyordum. Daha sonra camiye gitmeye başladım derken, İslam’ı seçerek Müslüman oldum. Namaz kılmaya başladım.

Müslüman olduğumu aileme söylemem çok kolay olmadı. İnanın eve geldiğimde namaz kılarken ilk zamanlarda odamın kapılarını kitlerdim. Tabii daha sonra İslam’ı seçtiğimi Müslüman olduktan sonra da çok huzurlu olduğumu aileme söyledim. Onlar ilk etapta şaşırdılar ve tepkiliydiler, ama daha sonra benim tercihime saygı duydular. Şimdi artık herkes Müslüman olduğumu biliyor. İslam’ı seçtikten sonra da artık yemenize, içmenize, konuşmanıza, tavır ve davranışlarınıza ve de giyiminize çok dikkat etmeniz gerekir, ben de öyle yapıyorum. Şu anda yüce Allah’ıma kulluk görevimi yerine getirmeye çalışıyorum.

İslam’ı seçtikten sonra Arapça öğrenmeye başlayıp, Kuran-ı Kerim okumaya başladım. İnanın aradığım huzuru buldum, yüce Allah’ıma şükürler olsun. Öğrenmem gereken tabii ki çok şeyler var. Öğrendiklerimi de başkalarına öğretmem gerekiyor, bunun da bilincindeyim.

Son 4 yıldır Ramazanda oruç. Bu geçtiğimiz ramazan değil ondan önceki ramazandan önce Kelime_i Şehadet getirerek İslam’ı seçtim. Aslında ben daha önceden İslam’ı seçmiştim ama Kelime i Şehadeti getirmemiştim. Öldüğüm zaman Müslüman olarak ölmek istediğim için de İslam’ın şartını yerine getirerek Kelime-i Şahadet i getirdim. İslam’ı seçtiğimi komu oyuna paylaşmaktan çekiniyor ve bir anlam da alabileceğim tepkiler yüzünden de biraz korkuyordum. Ama, öyle bir an geliyor ki korkmuyor ve artık çekinmiyorsunuz. Ben de bunu bire bir yaşadım. Şimdi, Müslüman olduğumu söylemek ten onur ve gurur duyuyorum.

İnanın annem öldüğünde ölümden çok korkuyordum, korkudan geceleri gözüme uyku girmiyordu. Ama İslam’ı seçtikten sonra artık ölümden korkmuyorum. Çünkü, ebedi yaşamın, öldükten sonra başladığını artık biliyorum ve cennete gitmek için de kendimi hazırlıyorum. Her şey ölümden sonra başlıyor!

Ben son 4 yıldır ailemle birlikte yaşamıyorum. Artık kendi ayaklarımın üstünde durmam gerekiyor. İslam’ı seçmem konusunda çok detaylı bilgileri bilmelerine gerek yok bence. Çünkü, olup bitenler benimle Allah arasında. Başkalarını ilgilendirmez. Ben böyle çok mutluyum.

Birilerinin senin hakkında ne düşündüğü önemli değil. Senin hislerin ve duyguların önemli olan. Bir başkası senin duygu ve düşüncelerinin nasıl olacağına belirleyemez. Ben, içine kapanık birisiydim. İnanın, aslında içine kapanmamak gerekir. Ne düşündüğünü ve duygularının neler olduğunu bir başkasına anlatabilirsin. Ben böyle yapmadım ama tavsiyem; etrafınızla iletişim kurun ve de kendinizi anlatın. Bu yaşamınızı daha da kolaylaştırır.

HollandaPostası