Formula 1'de Şampiyon Hollandalı Max Verstappen!

Formula 1'de sezonun 18. yarısı olan Japonya Grand Prix'si büyük bir heyecana sahne oldu. Efsanevi Suzuka pistinde kıyasıya mücadelelere sahne olan yarışta zafere Red Bull'dan Max Verstappen ulaştı...


  • Kayıt: 09.10.2022 08:37:55 Güncelleme: 09.10.2022 08:50:50

Formula 1'de Şampiyon Hollandalı Max Verstappen!

Formula 1'de sezonun 18. yarısı olan Japonya Grand Prix'si büyük bir heyecana sahne oldu. Efsanevi Suzuka pistinde gerçekleştirilen yarışta zafere ulaşan isim Red Bull'dan Max Verstappen oldu. Hollandalı pilot, bu sonuçla birlikte üst üste 2. şampiyonluğunu ilan etti. Ancak yarışın önüne skandal bir olay geçti. İşte detaylar...

Formula 1'de sezonun 18. yarısı olan Japonya Grand Prix'si büyük bir heyecana sahne oldu. Efsanevi Suzuka pistinde kıyasıya mücadelelere sahne olan yarışta zafere Red Bull'dan Max Verstappen ulaştı.

Ferrari'den Charles Leclerc damalı bayrağı 2. sırada geçmesine rağmen 5 saniye cezası aldı ve yarışı 3. sırada noktaladı. Verstappen'in takım arkadaşı Sergio Perez ise Leclerc'in cezası sonrası 2. sırada yer aldı.

ŞAMPİYONLUK KARMAŞASI

Yarışın ardından Max Verstappen'in şampiyon olup olmadığına yönelik bir karışıklık meydana geldi. Charles Leclerc'in 5 saniye cezası almasının ardından Max Verstappen’in şampiyon olduğu duyuruldu. Ancak Verstappen "Şampiyon değilim" açıklamasını yaptı.

ÜST ÜSTE 2. ŞAMPİYONLUK

FIA'nın tam puan sistemini uyguladığının ortaya çıkmasının ardından yaşanan karışıklık son buldu ve Hollandalı pilot, üst üste 2. şampiyonluğunu resmen ilan etti.

YARIŞ OLAYLI BAŞLADI

Yoğun yağmur altında gerçekleştirilen startın altında ıslak zemin nedeniyle birçok pilot zor anlar yaşadı. Ferrari'den Carlos Sainz aracının kontrolünü kaybetmesinin ardından bariyerlere çarptı ve arka kanadına büyük hasar verdi. İspanyol pilot kazanın ardından yarışa devam edemedi. AlphaTauri'den Pierre Gasly ise pist kenarında bulunan reklam panosuna çarptı ancak Fransız sürücü yarışa devam edebildi.

KIRMIZI BAYRAK

Yağmurun şiddetini arttırmasının ardından görüşün de önemli derecede düşmesi sonrası kırmızı bayrak çıktı ve yarışa ara verildi.

Formula 1de şampiyon Max Verstappen Faciadan dönüldü

SKANDAL OLAY

Kırmızı bayrağın çıkmasının ardından sürücüler pit yoluna girmeden önce tehlikeli bir an yaşandı. Sürücüler pite doğru giderken Carlos Sainz'ın aracını çekmek için vinç pistin yanına geldi. Bu sırada AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, vincin hemen yanından geçti.

'ÖLEBİLİRDİM'

Olayın ardından Gasly'nin sinirli bir şekilde telsizden "Bu ne saçmalık! Ölebilirdim" dediği ekranlara yansıdı. Ayrıca sosyal medyaya düşen bir görüntüde Mercedes aracının vince ve pistte yer alan görevlinin çok yakınından geçtiği görüldü.

Formula 1de şampiyon Max Verstappen Faciadan dönüldü

JULES BİANCHİ AKILLARA GELDİ

Islak zeminde araçların kontrolü kaybetme olasığının olduğu bir anda vincin pist üzerinde bulunması büyük tepki çekti. Bu olay yine bu pistte benzer bir durumda hayatını kaybeden Jules Bianchi'nin kazasını akıllara getirdi.

Marussia piotu Jules Bianchi, 2014 yılında Suzuka'da yapılan Japonya Grand Prix'sinde başka bir aracı dışarı almak için pist kenarında bulunan traktör forklifte çarpmış ve hayatını kaybetmişti.

BÜYÜK TEPKİ

Sürücüler olayın ardından büyük tepki gösterirken, McLaren'dan Lando Norris sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: "Bu nasıl olur!? Yıllar önce böyle bir durumda bir can kaybettik. Özellikle bu gibi durumlarda hayatımızı riske atıyoruz. Yarışmak istiyoruz. Ama bu… Kabul edilemez."

'KABUL EDİLEMEZ'

Red Bull'dan Sergio Perez de tepkisini sosyal medya hesabından dile getirdi. Meksikalı sürücü, "Yolda asla bir vinç görmek istemediğimizi nasıl açıklayabiliriz? Jules'u bu hata yüzünden kaybettik. Bugün olanlar kesinlikle kabul edilemez! Umarım bu, yolda bir vinç gördüğüm son seferdir!" ifadelerine yer verdi.

2 SAATLİK GECİKME

Yaklaşık 2 saatlik gecikmenin ardından yarış güvenlik aracının ardından start aldı. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Max Verstappen hatasız bir sürüş sergileyerek damalı bayrağı ilk sırada geçti.

Formula 1de şampiyon Max Verstappen Faciadan dönüldü


Milliyet