Orkun Kökçü'nün takmadığı LGBT destekçisi pazubant, Hollanda Futbol Federasyonu'na geri adım attırdı

LGBT destekçisi kaptanlık pazubandını reddeden milli futbolcumuz Orkun Kökçü ile Rotterdam Excelsior'da forma giyen Redouan El Yaakoubi gündeme oturmuştu. Hollanda Futbol Federasyonu aldığı kararla gelecek ay tekrar uygulanacak kampanyayı iptal etti...


  • Kayıt: 21.10.2022 13:30:11 Güncelleme: 21.10.2022 13:30:11

Orkun Kökçü'nün takmadığı LGBT destekçisi pazubant, Hollanda Futbol Federasyonu'na geri adım attırdı

Geçtiğimiz hafta eşcinselliğe yönelik bir kampanya olarak takılan LGBT destekçisi kaptanlık pazubandını reddeden milli futbolcumuz Orkun Kökçü ile Rotterdam Excelsior'da forma giyen Redouan El Yaakoubi gündeme oturmuştu. Hollanda Futbol Federasyonu aldığı kararla gelecek ay tekrar uygulanacak kampanyayı iptal etti.

Futbol hayatını Hollanda'da sürdüren Orkun Kökçü, geçen hafta takımının Alkmaar deplasmanında çıktığı AZ maşında, Hollanda Futbol Federasyonu'nun LGBT destekçisi pazubandını takmayacağını açıklamış ve "Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum. Bazı insanların bu konuda benim hakkımda hayal kırıklığı yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Niyetim kesinlikle bu değil. Sözlerimin, bu duyguyu hemen ortadan kaldırmayacağını bilsem de umarım dini sebeplerle aldığım bu karara saygı gösterilir." ifadelerini kullamıştı.

Aynı hafta yine aynı şehrin takımlarından Excelsior'da oynayan Faslı oyuncusu Redouan El Yaakoubi de bandı takmayı reddedetmişti. Ajax kaptanı Dusan Tadic de yarıya kadar takma kararı almıştı.

Hollanda Futbol Federasyonu, kulüplerden gelen "Toplumsal olayların yansıması olmak istemiyoruz ve bizi bu tür durumlarla baş etmek zorunda bırakmayın" talebine olumlu yaklaştı ve gelecek ay yeniden uygulanması planlanan desteği geri çekti.

Geride kalan hafta boyunca Hollanda'nın gündeminden düşmeyen Orkun Kökçü'ye ülkede Müslümanlık üzerinden büyük tepkiler yöneltilmiş ancak milli oyuncu kararından geri adım atmamıştı. Deplasmandaki 1 golü ve 1 asistiyle de öne çıkan genç futbolcuya taraftarlar yarın oynanacak Fortuna Sittard maçında özel destek verecek.