Hollanda Federasyon Başkanı FIFA İçin Adaylığını Açıkladı

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag, FIFA başkanlığına aday olduğunu açıkladı.


  • Kayıt: 28.01.2015 20:02:00 Güncelleme: 28.01.2015 20:02:00

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag, FIFA başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Başkent Amsterdam'da aralarında Almanya, Fransız, İngiliz, Belçika ve Hollandalı çok sayıda basın mensubunun da bulunduğu Amsterdam Olimpiyat Stadyumu'ndaki basın toplantısında Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag sadece FIFA'nın bir dönem başkanı olmak istediğini, 2019 yılında yeniden seçilmek için FIFA Başkanlığı'na aday olmayacağını açıkladı.

 

Seçilmesi durumunda görev yapacağı 4 yılını tamamen FIFA'da geçireceğini de belirten Praag, "Ben FIFA merkezinde, dünya futbolunun gelişmesi için tüm zamanımı ayırarak çalışacağım. 4 yıllık süremi iyi bir zaman ayarlaması ile kullanmak istiyorum.'' dedi.

 

67 yaşındaki Michael Van Praag FIFA Başkanı Sepp Blatter'in, halefi olmak istediğini söyledi. Kendisine bu adaylık sürecinde Belçika, Romanya, İsveç, İskoçya ve Faroe Adaları federasyonlarının ciddi destek verdiğini de açıkladı. Bu konuda yoğun bir çalışma dönemi içinde olacağını söyleyen Van Praag, seçildiği taktirde FIFA'da bir reforma gideceğini söyledi.

 

FIFA'NIN GELİRLERİ HAKKINDA GİZLİLİK VAR

 

Michael Van Praag, "Biz ekip olarak seçildiğimizde FIFA'yı şeffaf yapmak istiyoruz. Bu duruma örnek olarak şuanda FIFA'nın gelirleri hakkında bir gizlilik var. Biz bunu kamunun yararına açacağız. Biz bu konuda açık bir politika izleyeceğiz. Ben seçildiğimde FIFA başkanı olarak yeni alternatifler oluşturacağım. Bu gücü biz Hollandalılar spor deneyimimiz ve tecrübemizden alıyoruz. FIFA'yı daha ilerilere götüreceğiz." diye konuştu.

 

İsviçre'nin Zürih kentinde, FIFA'nın 29 Mayıs 2015'te yapılacak genel kurulu öncesi, 1998'den bu yana FIFA başkanlığı görevine devam eden Blatter, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Fransız eski futbolcu David Ginola ile yarışacak olan Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag için Hollanda'da bu günden sonra kampanya ve tanıtım çalışmalarının başlanılacağı Hollanda Futbol Federasyonu (KNWB) tarafından da açıklandı.