Erciyes, Tatilcilerin Gözdesi Oldu


  • Kayıt: 09.02.2015 12:40:00 Güncelleme: 09.02.2015 12:40:00

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nı, yarı yıl tatilinde yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'ne gösterilen ilginin her geçen yıl giderek arttığını, bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Erciyes'in tarihinin en kalabalık sezonlarından birini geçirdiğini ifade eden Cıngı, "Sömestir tatili boyunca hafta içi ve hafta sonu, dağdaki otellerimizin tamamı yüzde 100 doldu. Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi yurtdışından da çok sayıda ülkeden ziyaretçiyi misafir ettik. Sadece 15 günlük sürede 500 bine yakın kişi hem kayak hem de piknik yapmak i çin Erciyes'e akın etti. Rekor düzeyde ziyaretçi yoğunluğumuz oldu" diye konuştu.

 

Pistlerin tamamının tatil boyunca açık kaldığını ve zaman zaman etkili olan tipinin dahi kayakseverlere engel olamadığını belirten Cıngı, pistlerin günün her saati dolup taştığını vurguladı.
Hafta sonları sadece telesiyej turnikelerinden 30 bine yakın kayakçının geçiş yaptığını bildiren Cıngı, şunları kaydetti:
"Turnikeler haricinde çok sayıda kişi de kızak ve snowbord pistlerini kullandı. Aylar öncesinden otel rezervasyonlarını yapt ıran ziyaretçilerimiz, Erciyes'te kayağa doydu. Hafta içi ve hafta sonunda otoparklarımızda araç koyacak yer dahi yoktu. Türkiye'nin yönetilen tek dağı olan Erciyes'e bu kadar ilgi gösterilmesi doğru işler yaptığımızı gösteriyor, bu da bizi mutlu ediyor."

 

Kaliteli, ucuz ve güvenli olması tercih nedeni

 

Cıngı, Erciyes'in Türkiye'nin en kaliteli, en ucuz ve aynı zamanda en güvenli kayak merkezi olduğunu, bu durumun insanların özel tercih nedeni olduğunu dile getirdi.
Erciyes'teki imkanlardan düşük gelirli insanların da yararlanabildiğine işaret eden Cıngı, şöyle devam etti:
"Türkiye'deki diğer birçok kayak merkezinde güvenlik sıkıntıları nedeniyle zaman zaman kazalar yaşanabiliyor. Erciyes'te bu zamana kadar çok şükür büyük çaplı hiçbir kaza yaşanmadı. Ayrıca sömestir tatili boyunca da bir tek vatandaşımızın burnu bile kanamadı. Bundan dolayı da özellikle aileler, çocuklarıyla Erciyes'e geliyor. Kayağa yeni başlamış çocuklar ve yetişkinler, acemi pistinde kendilerini geliştirdikten sonra normal pistlere çıkıyor. Kayak, kızak, snowbord pistlerimiz ve yayaların yürüyüş alanları birbirinden tamamen ayrılmış durumda ve gerek fileleme gerekse pist güvenlik ekiplerimizle üst düzey koruma sağlıyoruz. Uluslararası standartlarda birbirine bağlantılı, uzunluğu 102 kilometreyi bulan farklı zorluk derecelerine sahip pistlerimiz var. Erciyes'te kayak yapan insanlar karın zevkini doyasıya çıkarabiliyor. Tüm bunlar, Erciyes'in özel tercih nedeni olmasını sağlıyor."
Erciyes'e sömestirde yerli turistin yanı sıra Fransa, Hollanda, Almanya, Suudi Arabistan, Çin, Kore, İspanya, Belçika, Rusya ve İran gibi ülkelerden de çok sayıda turistin geldiğini kaydeden Cıngı, bu yıl Kapadokya bölgesine gelen turistlerin önemli bir kısmını Erciyes'e de getirmeyi başardıklarını sözlerine ekledi.

 

 

Musa Özyürek