Ebubekir Turgut: Beklentilerimiz olmadı

Geçmişte Ramazan ayına yönelik güzel dosyalarımız olmuştu. Her ayın ortasında çıktığımızdan bazen önemli günlere denk gelmediği için özel dosya yapamıyoruz...


  • Kayıt: 29.04.2022 16:59:06 Güncelleme: 29.04.2022 16:59:06

Ebubekir Turgut: Beklentilerimiz olmadı

Geçmişte Ramazan ayına yönelik güzel dosyalarımız olmuştu. Her ayın ortasında çıktığımızdan bazen önemli günlere denk gelmediği için özel dosya yapamıyoruz.

Korona tedbirlerinin gevşemesiyle birlikte yoğunlukta adeta zirve yaptı. Korona tedbirleri kalktı sevindik derken bu defa Rusya -Ukranya savaşı hayatı yoğun etkiledi. Hayat şartları zorlaştı. Nerdeyse her şeye zam geldi ve bazı ürünleri bulmakta zorlanılıyor. Hollanda medyasında yer alan haberlere göre gelecekte çok sayıda iflas olacağı ve yüz binlerce şirketin iflas noktasına geldiği belirtiliyor. Bu iflaslar Hollanda’da ki 25 bin Türk şirketini ne kadar etkiler bilemiyoruz umarım korktuğumuz olmaz.

Geçen ay bildiğiniz gibi Hollanda’da yerel seçimler yapıldı.

Türk ve Faslıların sandığı ihmal etmeleri, hem Hollanda politikasında son yıllardaki endişe verici gelişmenin yeterince farkında olmamalarından, hem de onları sandığa götürebilecek kadar etkili siyasal gücün olmamasından kaynaklanıyor kanımızca.

Bütün seçimlerde olduğu gibi bu defa da çok sayıda Türk veya Faslı aday, oy çekmek amacıyla seçilemeyecek arka sıralardan aday gösterildi. Bu adaylardan kazananlar da oldu. Güzel ama ne yazık ki çeşitli partilerden Türk veya Faslı adayların, her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de bir miktar meclis üyeliği kazanması, sorunlarımızın çözülmesine fayda etmiyor. Asıl olan, güçlü ve ayrımcılığa karşı koalisyonların belediye yönetimlerine gelmesidir. Sadece parçayı değil, bütünü görebilmeliyiz.

Enflasyonun yüzde 10`a doğru ilerlediği, kemerlerin daha da sıkılmaya başlandığı, ayrımcılığın tırmandığı ve gelen mülteciler arasında bile `iyi mülteci`, `kötü mülteci` ayrımının gündeme geldiği şu günlerin ihtiyacına cevap vermedi maalesef bu belediye seçimleri. Yani sonuçlar, aşırı olumsuz değilse de, olumlu hiç değil.

Denk Partisi Oy kaybına uğradı.

Türklerin ve Faslıların yoğunlukla desteklediği Denk Partisi her ne kadar yenilgiyi kabul etmese de beklediğini bulamadı. Bu tabii seçime katılımla alakalı olduğu gibi parti yöneticilerinin aday tespitleri, izledikleri politikalar, bazı adayları dışlamaları, küstürmeleri gibi nedenlerde çok etkili oldu. Denk Partisi içerdeki sorunu çözemiyor ve çok basit sorunlar dahi dışa yansıya biliyor. Eğer bu şekilde devam edilirse partiden kopmalar devam eder ve seçmen üzerindeki güven azala bilir.

Ramazan ayınız ve bayramınız mübarek olsun.