Deniz derindir durulmaz, dostluk ebedidir unutulmaz


  • Kayıt: 12.11.2019 00:26:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:28

Deniz derindir durulmaz, dostluk ebedidir unutulmaz

 

Uçuruma yanaştığın zaman kanatlarının varlığını hissedebilirsin. Bazen büyük bir şeyler başarmanın yolu, büyük bir cesaret ve kararlılıktan geçer. Hayat, cesurların hayatıdır.

 

Üç Silahşörler, Dartanya karakteri ile başlayan bir hikayedir. Atına atlayıp yollara koyulan Dartanya, babasının hayalinin gerçekleştirmek üzere yola koyulur. Kralın silahşörlerinden olmak isteyen Dartanya, Treville adında kralın en iyi silahşörlerinden birini bulur ve onun adamı olabilmek için elinden geleni yapar. Onun sözünden çıkmayacağına dair yeminler verir.

 

Kralın Silahşörler olan Artos, Patos, Amarisle kısa zaman sonra Dartaryan ile bir düelloya girerler. Düellonun başlayacağı sırada olağan dışı bir olay gerçekleşir. Kralın arası Kardinal ile bozuktur ve düello sırasında Kardinal’ın adamları baskın yapar. Bu sırada başkahramanımız Dartaryan bu üç silahşör ile birlik olup, Kardinal’ın adamlarını yenmeyi planlar. Kardinal’ın adamları bu Silahşörler karşısında başarısız olurlar ve düello yapacakken silahşörlerimizi arasında kuvvetli bir bağ oluşur. Artık dost olmuşlardır ve her zaferlerine beraber imza atacaklardır.

 

Tabi silahşörlerimizi daha pek çok macera beklemektedir.

 

Üç Değil Dört Silahşörler - Silahşörlerimiz üç kişi olmaları ile ün yapmışlar ve üç Silahşörler olarak anılsalar da Kardina’ın adamlarına karşı kazanılan zaferden dolayı artık aralarına katıla Dartaryan da bu ekibe katılır ve artık üç değil dört silahşördürler. Dört silahşörümüz kralın korumacılığını üstlenerek görevlerine devam ederler. Artık Dartaryan ‘ın babasının hayalleri gerçek olmuştur. Oğlu kralın koruması olarak Silahşör olmuştur ve tüm gayesi artık kralı korumak olacaktır.

 

Dağı yerinden oynatabilen kişi küçük taşları taşımakla başlar.

 

Kaynak / Alexander Dumas - Üç Silahşörler