Maghreb (Mağrıp)‘in Hollandalı Çocukları


  • Kayıt: 27.11.2019 14:49:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:30

Maghreb (Mağrıp)‘in Hollandalı Çocukları

 

Neden, niçin, Amsterdam’ın, Rotterdam’ın, Utrecht’in ve Arnhem’in fakir çocukları nereye gittiler?

 

Aile’de yaşanan akültürasyon, asimilasyon sancıları, bölünmüş aileler. Ezilmişliğin, beyni yıkanarak beyinleri boşatılmış, toplumun ötekileşen ayıbı, Suriye’ye ve Irak ‘a Cennet umutları ile giden Afyon yutmuş gibi sarhoş Maghrep ‘in çocukları.

 

Zavallı, acınacak Amsterdam’ın sokak çocukları. 

 

Kendilerine Cennet sözü verilen ve kendilerinide cehennemin içinde bulan, sanki Afyonún sarhoşluğu hiç bitmeyecek kadar gaddar, zalim ve ruhsuz bir ölüm makinesine dönüşen zavallı ve toplumunda yer bulamayan Batı Avrupa’nın dışladığı üvey evlat muamelesi gören çocukları.

 

Birileri onlara verdiği Afyon’la bir ömür boyu boğazlarına asılı kalacak bir Atın Eğeri gibi, suç ve suçlulukta Cenneti beklerken cehennemi bulan, ve Mezopotamya mazlum  haklarına kan kusturan, ölüm makineleri ve hasta ruhlu Hollanda çocukları.

 

68 Kuşağı Türk Gençleri

 

Yok olan kutsal dava ve umutlar için kaderleri ve özlemleri birbirine benzemesede, 1968 de başlayan, Bağımsız Türkiye ve Emperyalizme karşı mücadele , Filistin haklarının haklı mücadelesi için yüzlerce yağız gençler bıyıkları yeni terlemiş, El Fatah kamplarına katılan ve Filistin davası için şehit olan Anadolu’nun mazlum ve zeki çocukları.

 

Anaların ve babaların yok olan bir ömür umutları. Yaşamlarını bir zindana çeviren inandığı idealler için bir ömrü feda edecek Anadolu gençleri.

 

Geri dönenler ya kurşuna dizildi yada Denizler gibi darağaçlarında can verdiler.  Denizler Anadolu ve Mezopotamya haklarına, gidin Amerika’nın kucağına oturun da dememişlerdi herhalde!.

 

Yaşam acaba tekerrürden mi ibaret ?

 

Evet, düşünmeden, büyümeden ve olgunlaşamadan o gençlik ve delikanlılık ruhu ile bilemiyorsun.

 

Var olan sorunu tespit etmede sorun yok, ama yine oynanan önce siyah beyaz, daha sonra renkli ve dijital sevgi ve nefret Aşk filmine yeni yeni aktörler ve figüranlar bulunmaya devam ediyor. 

 

Biraz üzüntülü, acı  ve gerçeğin acımazsızlığını anlatmaya çalıştım. 

 

Saygılarımla.

 

Nejat Suçu