Vergi borçlarınız varsa ne tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz?


  • Kayıt: 14.01.2020 16:52:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:37

Vergi borçlarınız varsa ne tür sorunlarla karşılaşabilirsiniz?

 

Sevgili Platform Dergisi okuyucuları, Vergi dairesine borcu olan ve birçok kötü sürprizle karşılaşıp bize yardım için gelenlerin sayısı epeyce artmaya başladı. Geçtiğimiz tatil döneminde, havaalanlarında vergi dairesine borcu olan kişilerin ceplerindeki paralara el konulmasına şahit olduk. Aslında bu gibi Vergi dairesinin alacaklarını tahsil etme yöntemleri sadece bu sene uygulanmamıştır.

 

Vergi Dairesine Borçlu kişilerin en fazla yaşadıkları  süprizlerden biriside , arabalarıyla  giderken aniden Polis tarafından durdurulup kontrol noktalarında Vergi dairesinin yetkilileri tarafından arabalarının ellerinden alınmasıdır.

 

Mutlaka Vergi Borçlarınızı Taksitlendiriniz!!

 

Gerek şahsi gerek şirket borcunuz olsun, yukarıda yazdığımız kötü süprizlerle karşılaşmak istemiyorsanız, mutlaka kendiniz veya bir uzman aracılığıyla borçlarınızı taksitlendiriniz. Eğer taksitlendirmişseniz, elinizde bir belge varsa ve de taksitleri ödüyorsanız o zaman kötü süprizlerle karşılaşmayacaksınızdır.

 

Şirketinizin vergi borçlarını ödeyemiyorsanız??

 

Özellikle birçok ZPP’er biriken vergi borçlarını ödeyemez hale gelmiş olmalarına rağmen hala aynı şirketle ticari faliyetlerini devam etme çabası vermektedir. Maalesef bu şirketlerin Muhasebecileride , Şirket sahiplerine gerekli uyarılarıda bulunmamakla birlikte çözümde sunmamaktadırlar. Bunun sonucu olarakta Vergi Dairesi  bu şirketlerin arabalarına, hesaplarına bazende faturalarına el koyarak, alacağını tahsil etmeye çalışmaktadır.

 

Eğer bir şirket sahibiyseniz ve birikmiş vergi borçlarınızı ödeyemiyorsanız, kesinlikle mevcut şirketinizle ticari faliyetinize devam etmeyiniz! Yeni ve farklı tüzel kişilikler oluşturarak ticari faliyetlerinize devam edebilirsiniz ve mevcut borcu bizim gibi uzmanlar aracılığıyla pazarlık usulü ile ödeyebileceğiniz küçük miktarlara anlaşarak, kurtulabilirsiniz.

 

Fehmi UZUN