Evde Kal !!!!


  • Kayıt: 22.03.2020 19:54:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:49

Evde Kal !!!!

 

Şimdi insanlık aleminin başında yeni bir bela var. Adına koronavirüs denilen salgın - hastalık bütün dünyayı kasıp kavuruyor malesef. Uzmanları dinleme kısmında - Evden çıkmayın mesafeyi koruyun, bir buçuk metre, üç dört adım, bir kol mesafesi. Haksız da  değil uzmanlar çünkü bir kiși yaklașık beș altı kișiyi hasta edebilir. O beș altı kiși kendi etrafındaki beș altı kișiye daha virüs bulaștırabilir. Bu kadar hızla ilerleyen bir virüs ile kașı karșıyayız malesef.

 

Sürekli hatırlayalım ve hatırlatalım. Mecbur olmadığımız sürece evden çıkmayalım.

 

Bir virüs topluma ilk girdiğinde vaka sayılarında hızlı bir artıș, bir kaos, bilinmez bir düşman ile savașmak, bir șașkınlık, bir șok hali, korku sarar toplumu.. Geçmiște Virüslerinin sayılamayacak kadar çok can aldığını biliyoruz. Gelecekte de insanlığın en büyük korkuları arasında yer edineceği malum.

 

Evde kalmak gerçekten sıkıcı biliyorum yalnızca, endișeyle sokağa çıkmaktan daha iyi. Çoğu insanın ne yapması gerektiğinin farkına varması zamanı șimdi. Birinin hayatını kaybetmesi en büyük kayıp. Sıkıldım diye evden çıktınız ve virüse yakalandınız!!

 

Biraz olsun düșünün: buraya tırnaklarınızla kazıyarak geldiniz, değil mi?

 

Bir vefat haberi duymak çok korkunç olmalı, değil mi?

 

İnsanlar virüs nedeni ile ölenler için korkunç derecede üzülüyor olmalı.  Sizin için en önemli anın, içinde bulunduğunuz an olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Çünkü, yalnızca o an, elinizden birşey gelebilir. Sizin için en önemli kişi ise o an birlikte olduğunuz kişidir. Çünkü hiç kimse, bir başka kişiyle bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez. Ve sizin için en önemli iş, iyilik yapmaktır. Çünkü, kişinin bu dünyaya gelmesinin tek nedeni budur. Yașadığınız herșeyden korkamazsınız. Tecrübe ettiğimiz tek ölüm, diğer insanların ölümüdür. Bu da son derece kötüdür.

 

Kanımız dondu, bizi bu hale sokan şey neydi? Hastalanıp ölen kișinin ben ve ya sen olman mı?

 

Mutlu olmak için manevi değerlere sarılmak ve maddi beklentileri düşük tutma döneminde olmalıyız. Daha iyi bir gelecek, daha güzel bir hayat bizlerin olsun, sağlıklı kalın.

 

Atalay Kızılay