Borçlu olduğum kurumdan uzun zamandır Mektup gelmedi! Diyorsanız!


  • Kayıt: 05.04.2020 13:09:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:08:52

Borçlu olduğum kurumdan uzun zamandır Mektup gelmedi! Diyorsanız!


Sevgili Platform Dergisi okuyucuları, birçok danışanım bana borçlu olduğu şirket ve kurumlardan uzun zamandır hiç bir sey duymadım ve mektup almadım. Hiç  aramasam ve irtibata geçmesem bu borç silinir mi?? Diye sorular geliyor..


Çok değerli okuyucular, artık Türk milleti olarak “bir şey olmaz ya” alışkanlığımızdan vaz geçmemiz lazım. Çünkü ya bir şey olursa... Borç aracılığıyla yıllardır uğraşan bir uzman olarak size tavsiyem borçlarınızı mutlaka kontrol altında tütünüz. Küçük miktarda olsa taksitlendirme yapınız , borcunuzu ya tahsil veya icra bürosundan hangisinde ise o kurumla irtibatı kesmeyiniz! Çünkü birçok kez şahit olduğum örnekler var. Yıllardır biriken faiz borçlarını biranda talep eden alacaklı şirketler ve kurumlar , acımadan ana para ve faizi birden istemektedirler. Maaşına icra konularak kötü süprizlerle karşılaşan müşterilerimin nasıl şok yaşadıklarına çokça şahit oldum.


4 yıldan fazladır hiç birşey duymadım. Borcum (verjaard) 1 sene sonra silinir mi??

 

Halk arasında en fazla duyduğumuz ve borçlu olan müşterilerimizin umut bağladığı bir duyum maalesef birçok kişiyi hata yapamaya hatta daha fazla sorunun içine girmesine sebep olan bu duyum birçok kişinin cebini yakmıştır.


Esasen bu duyumun aslı şudur, Vergi dairesi 5 yıl eğer sizden alacağını , gelir seviyenizin çok düşük olması sebebiyle tahsil edememişse, borcunuzu (verjaard) siler. Fakat Vergi dairesinin bu 5 yıl içerisinde gelir kıstasları ve borcu silme şartlarınıda iyi bilmek gerekir.


Bu olaya birde başka bir açıdan bakalım: 5 seneye 4 yıl geçti ama alacaklı kurum 4 ay kala bir araştırma yaptı. Ve borçlu kişinin gelirine icra koyarak belli miktar alacağını tahsil etme imkanını buldu ! Bu sürprizle karşılaşmaya değer mi ?? Yazı tura atmak yerine ya alakalı kurumlarla irtibata geçerek borcu yapılandırmaya gitmemiz yada bizim gibi bu alanda uzmanları bulup çözüm aramanızı tavsiye ederim.

 

Fehmi UZUN